≫ 

Kovač izbegao provokaciju o tenzijama Srba i Hrvata, pa poručio: Pokazao sam igračima šta je Zvezda

Kovač oprezan pred meč sa Beograđanima

  • 20

Trener Bajerna iz Minhena Niko Kovač rekao je da će njegov tim probati brzo da "načne" Crvenu zvezdu u prvom kolu Lige šampiona, ali da će morati da bude i strpljiv.

Bajern i Zvezda se sastaju u sredu od 21 sat na Alijanc areni, a Kovač kaže da crveno-bele nije pratio samo ove, već i prošle sezone.

- Crvenu zvezdu smo analizirali, nisam je pratio samo ove nego i prošle prošle godine u Salcburgu. Mnogi su otišli, ali neki su tu. Kod kuće su drugačiji, imaju vetar u leđa publike. Sutra mi igrao kod kuće, da ih stisnemo, nametnemo našu igru kao u Lajpcigu. Imaju dobre igrače, Marinu je glavna uloga, ali se dobro brane i disiplinovani su. Rupe će da zatvore, usko stoje, što pre moramo da damo gol. Ako ne, da budemo strpljivi. Čekati šansu - rekao je Kovač na konferenciji pred meč.

Crveno-beli nisu nepoznato ime u evropskim okvirima kao bivši prvak Evrope...

- Svi znamo da je Zvezda veliki klub u bivšoj Jugoslaviji, sa velikom tradicijom, i mnogo titula, sa tom velikom generacijom iz 1991. što je uspela... Sećam se malo te utakmice i te generacije, neću o imenima sad da pričam. Navijači Zvezde će doći u velikom broju, znamo to, ali radujem se takvoj utakmici i toj atmosferi - dodao je Kovač.

Odgovorio je i na pitanje koliko će fizička borba i tenzija, odnosno genetska veza između Srba i Hrvata biti faktor u meču više nego tehnička borba. Istovremeno prokomentarisao je i mogućnost da zaigra Ivan Perišić.

- Pokazali smo našim igračima protiv koga igraju, videli su da su to iskusni igrači, 30, 32, 28 godina, ima mnogo isksutva u toj ekipi. I mi smo isto iskusni. U svakoj utakmicu morate da se držite. Da li je neko iz treće lige ili Lige šampiona, motivacija i agresija moraju da postoje. Hoćemo da igramo fudbal, i da iskoristimo kvalitet koji imamo. Da iz minuta u minut bude sve je bolje. Svi zajedno radimo, momci se dobro razumeju, a videćemo da li će Perišić i da igra - kaže Niko.

Otkrio je i koliko se u ekipu uklopio Filipe Kutinjo, koji je iz Barselone došao kao velika zvezda i isto takvo pojačanje.

- Filipe nam mnogo znači. Svi ćemo biti uvereni u to. Probali smo dva, tri sistema, igrali sa dve šestice, dve osmice ili jednom desetkom, voli da igra. To je njegova pozicija, pokušaćemo. Daće sve od sebe, ako će da izađe na teren, dati sve od sebe i učiniti dobro - napominje strateg Nemaca.

Objasnio je da će se on i njegov štab potruditi da svi igrači budu sveži jer meč sa Zvezdom dolazi posle reprezentativnih pauza gde su neki bili aktivni, a neki su i odmarali. Odgovorio je i na pitanje o formi Manuela Nojera, golmana ekipe.

- Potencira se, razumem, Nisam pao sa Marsa. Ostavite ljude da rade. Dobro rade svoj posao. Potvrđuje se sve više da je u dobrom stanju Mnauel, odličan je bio u Lajpcigu - kazao je Kovač.

VIDEO - Potpuni preokret na Marakani, Zvezda sa dva penala do pobede nad Inđijom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobar

    17. septembar 2019 | 16:36

    Samo neka komšije odigraju maksimalno i niko im neće ništa zamjeriti. Ogromna je to razlika, al čuda se dešavaju. Sretno momci sutra veče.

  • Djukss

    17. septembar 2019 | 17:28

    Sutra svi srbi koji žive u dijaspori barem većim delom navijaju za zvezdu. Srbija iznad svega. Ima vremena za rivalitet. Vidimo se na stadionu pozdrav od Grobara iz Nemačke

  • Putin R.S

    17. septembar 2019 | 16:18

    Ti si pravi gospodin covek i da nije bilo tebe od Jovica ne bi bilo nista kao i od Gacinovica i Kostica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA