≫ 

Biće paklena Zvezdina grupa! Olimpijakos gubio 0:2, pa remizirao sa Totenhemom!

Po bod za Pirejce i Pevce na startu Lige šampiona!

  • 3
Greece Soccer Champions League Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Totenhema i Olimpijakosa odigrali su nerešeno u meču prvog kola grupe B 2:2 na stadionu Karaiskakis u Atini.

Atinjani su pokazali da će grupa u kojoj je i Crvena zvezda biti paklena jer je finalista prošlosezonske Lige šampiona prošao kao bos po trnju na debiju u novoj sezoni.

Greece Soccer Champions League Foto: Tanjug/AP

Tokom većeg dela prvog poluvremena nekako je delovalo kao da će Totenhem lako izaći na kraj sa timom koji je 19 puta učestvovao u Ligi šampiona. Ovo osećanje bilo je posebno pojačano posle bombe Lukasa Moure, ali je Oly imao drugačiji plan i do kraja bio vrlo opasan rival Englezima.

Totenhem je poveo u 26. minutu golom Harija Kejna iz penala. Jasin Merija je bio neoprezan i startovao je bespotrebno na Kejnu koji je preuzeo odgovornost i realizovao jedanaesterac za 1:0.

Greece Soccer Champions League Foto: Tanjug/AP

Sve je delovalo rešeno samo četiri minuta kasnije kada je Lukas Moura poslao pravu bombu sa 25 metara, a Žoze Sa nije mogao da uradi ništa, iako se izdužio koliko je mogao paradom.

Grci se tu nisu predali. Imali su stativu u prvom delu igre, a do poluvremena dobili su i tračak nade.

Valbuena je fantastično procenio trk Danijela Podensa, poslao mu loptu između dvojice igrača Totenhema, a Podens je protrčao sa desnog krila, ušao u kazneni prostor i po zemlji poslao loptu u dalji ugao za 1:2 u 44. minutu.

To je dodatno pokrenulo grčki tim koji je u nekoliko navrata i tokom drugog dela igre imao izgledne šanse. Iskoristio je onu iz 54. minuta kada je Valbuena pogodio iz penala.

Ovoog puta je krivac bio Jan Fertongen koji nije dobro pokrio sredinu i napravio je faul koji je Metju Valbuena iskoristio i izjednačio na 2:2 u 54. minutu.

Totenhem je do kraja meča imao prečku, ali daleko od toga da je Olimpijakos bio podređen protivnik. Štaviše, Grci su bili opasni na mahove. Neke od boljih šansi su propustili Dele Ali u 65. minutu kada mu je golman Olimpijakosa odbranio.

A odbranio je i Eriku Lameli u 87. minutu. Posle toga je Ugo Ljoris reagovao trapavo na ubacivanje igrača Olimpijakosa, ali je lopta završila u korneru umesto u njegovoj mreži, te je remi verovatno i najpravedniji rezultat u prvoj utakmici grupe B.

Drugu utakmicu igraju Zvezda i Bajern iz Minhena od 21 sat na Alijanc areni u Minhenu.

Inače, u terminu od 18.55 meč grupe A su bez golova odigrali Galatasaraj i Briž u Belgiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Czv forever

    18. septembar 2019 | 20:47

    Nema sta, svaka čast 👏💪

  • Milan

    18. septembar 2019 | 21:54

    Nadao sam se da cemo se boriti sa grcima za trece mesto tacnije da ce oni imati vise poraza od nas ovo mi se ne svidja

  • Trend

    18. septembar 2019 | 22:44

    Biće pakleno za prva tri mesta. Zvezdana četvrta,nula bodova

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA