≫ 

Dinamo "pregazio" Atalantu, desetkovani Parižani "skinuli glavu Kralju"!

Atletiko kod kuće uzeo bod Juventusu

  • 12
Croatia Soccer Champions League Foto: Tanjug/AP

Drugo veče Lige šampiona je za nama i opet je bilo i nekoliko iznenađenja. Dinamo Zagreb je neočekivano lako izašao na kraj sa Atalantom, senzacijom prošlosezonske Serije A sa 4:0, dok je Juventus u nadoknadi upropastio slavlje na Vandi Metropolitano remijem 2:2 sa Atletiko Madridom.

Pari Sen Žermen je bez glavnih zvezda Nejmara, Kilijana Embapea i Edinsona Kavanija već u prvom poluvremenu završio posao sa Real Madridom 3:0, dok je Lokomotiva iz Moskve iznenadila Bajer Leverkuzen sa 2:1 u Nemačkoj.

Mančester Siti je očekivano pobedio Šahtjor iz Donjecka sa 3:0, dok je u jedinom preostalom meču Crvena zvezda poražena od Bajerna iz Minhena u gostima.

Ako je Dinamo nekada slovio za autsajdera u Ligi šampiona, ovog puta se predstavio u skroz drugačijem svetlu!

Marin Leovac je u desetom minutu odlično iskoristio prostor oko sebe u petercu da centaršut Stojanovića zakuca u mrežu italijanskog tima za 1:0.

Mislav Oršić u 31. minutu daje drugi gol Dinama. Leovac je bio asistent, a Oršić egzekutor posle akcije koju je domišljatim dodavanjem počeo Dani Olmo.

Već do poluvremena je bilo 3:0. Ademi je u 42. minutu posle centaršuta prebacio glavom loptu na drugu stativu, gde Oršiću nije bilo teško da glavom samo ubaci loptu u mrežu.

Konačan rezultat postavio je Oršić u 68. minutu svojim trećim golom na utakmici. Italijani nisu dobro izneli loptu, usledio je "balon" ka drugoj strani terena za Oršića i njegov šut u dalji ugao za prva tri boda Dinama u Ligi šampiona ove sezone.

France Soccer Champions League Foto: Tanjug/AP

Pari Sen Žermen je pokazao da je i bez najboljih igrača bolji od Reala sa Azarom, Benzemom, Bejlom i lošim Tibom Kurtoom.

Oba gola su Parižani dali u prvom poluvremenu kada je više prostora da se razmaše Anhel Di Marija koji je prvo u 14. minutu iskosa sa sedam, osam metara šutirao u bliži ugao i probio belgijskog golmana.

APTOPIX France Soccer Champions League Foto: Tanjug/AP

U 33. minutu Di Marija šutira sa distance, Kurtoa nije na vreme skočio i nastavio je loš niz od sedam meseci tokom kojih nije sačuvao svoju mrežu, a meč završio sa "nulom".

Konačan rezultat postavio je Menije u prvom minutu nadoknade. Di Marija je isturio Menijea koji je produžio loptu do Bernaa, a ovaj mu je poslao povratnu dok su se Militao i Varan tražili među sobom. Menije je na kraju dobio loptu pred Kurtoom za debakl "Kraljevskog kluba"

Za Madriđane je od 70. minuta zaigrao i Luka Jović koji je na terenu zamenio Džejmsa Rodrigeza.

Juventus je u drugom poluvremenu uspeo da postigne oba gola protiv Atletika, ali je isto tako i primio dva. Prvo je u 48. minutu Kvadrado posle zalamanja ulevo majstorski pogodio rašlje, da bi u 65. minutu Aleks Sandro savršeno pronašao u kaznenom prostoru Bleza Matuidija koji je glavom postigao gol.

Stefan Savić je u 70. minutu glavom posle prekida smanjio na 2:1, a onda je u nadoknadi usledio pravi šok. Prekid je presudio inače defanzivnom Atletiku, opet iz prekida. Korner  je izveo Tripije, a Erera je bio najviši u skoku i doneo je svom timu vredan bod.

Da podsetimo, ranije u toku dana su Totenhem i Olimpijakos odigrali nerešeno 2:2, dok su Galatasaraj i Briž odigrali bez golova - 0:0.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    18. septembar 2019 | 23:13

    Tako se igra fudbal. Svaka čast 👏👏👏

  • Dusan panzelic

    18. septembar 2019 | 23:41

    Igraju opasan fudbal hrvati pravi svetski standard...

  • duka

    18. septembar 2019 | 23:39

    Gdje smo mi od igre Dinama nevjerovatno koliko smo losiji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA