≫ 

Trener Intera ispao magarac dok ga Godin hvali: Odjeci remija sa Slavijom u Ligi šampiona!

Konte preuzeo svu odgovornost za neuspeh na startu evropskog takmičenja

  • 0

Nije najbolje počela povratnička sezona Intera u Ligi šampiona. Jedva ''iščupan'' bod protiv Slavije Prag na Đuzepe Meaci. Mediji su napali igrače, ali je Antonio Konte rekao da je on jedini krivac i da je ispao magarac.

''Mršavih'' 1:1 u utakmici gde je Inter bio izraziti favorit dovela je do nezadovoljstva kako navijača tako i cele italijanske javnosti. Igrači su bili okarakterisani kao glavni krivci, ali je trener Konte rekao da ih je Slavija iznenadila i da je on donosio loše i krive odluke.

Napali su nas, pritisli visokim presingom, nismo imali odgovor, birali smo loša rešenja. U prvenstvu Italije suočavali smo se sa timovima koji su nas čekali na svojoj polovini, dok nas je Slavija napala i naterala da tragamo za drugačijim solucijama. Mučili smo se i naravno da nisam zadovoljan izdanjem u prvom kolu - rekao je Konte posle utakmice.

Odlično su Neroazuri počeli u domaćem šampionatu, ali im se već nakon prvog kola u evropskom tkamičenju nepiše dobro jer je ovo trebala da bude najlakša utakmica jer predstoje dueli sa Barselonom i Borusijom Dortmund.

Antonio Konte, Inter Foto: AP/Tanjug

Najveći problem Intera je bio presing gostiju na koji se nisu najbolje snašli jer nisu očekivali takvu Slaviju. Međutim Kontre svu krivicu uzima na sebe.

- Prvi odgovoran za ovaj rezultat sam ja. Sve ovo je moja greška. Očigledno da nisam dovoljno dobro spremio ekipu za moguće aspekte utakmice. Decu koja su igrala ostavite na miru. Jednostavno, ovo nije fudbal kakav igramo i za kakav se zalažemo na treninzima. Nismo pokazali ama baš ništa od onoga što smo vežbali.

- Postojala je velika želja kod momaka, ali intenzitet meča je bio visok, baš zbog toga što nismo pokazali ono što smo se dogvorili došlo je do veće potrošnje, u pojedinim trenucima nestalo nam je snage. Sve ovo je proces, tek ćemo da rastemo i razvijamo se, jer imamo dosta mladih igrača u timu.

- Na primer, Lazaro do večeras nije odigrao nijednu utakmicu u Ligi šampiona, a kročio je na teren u teškom trenutku za ekipu. To mora da se ceni. Momci su dali sve od sebe - istakao je Konte.

Italy Soccer Serie A Foto: Tanjug/AP

Igrao je Inter na duge lopte što nije bilo u planu i što nevežbaju na treninzima, ali i pored toga što su igrači posegnuli za tim, trener Intera kaže da je on kriv za takvu igru.

Ne želim da pričam o pojedincima. Svi smo podbacili. Ja sam ispao najveći magarac. Mrzim da vidim igru dugim loptama, a baš to smo radili. Nije nam to bio plan B, jednostavno to nismo ni vežbali. Za to zaslužujem da odem u ćošak - zaključio je samokritični Konte.

Sa druge strane štoper Dijego Godin koji je ovog leta stigao iz Atletiko Madrida imao je samo reči hvale za novog trenera i uporedio je Konteov Inter sa Simeonovim Atletikom.

U Interu vidim mnogo stvari koji me podsećaju na Atletikov tim koji je osvojio titulu 2014. godine. Atmosfera u svlačionici, timski duh, želja za zajedništvom, rad na treninzima... Naravno, i entuzijazam navijača. Osećaju iste stvari - rekao je Godin.

Dijego Godin, Inter Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA