≫ 

AZ video magiju Natha, Partizanu samo bod sa igračem više na startu Lige Evrope!

Propustili su crno-beli lepu priliku, Izraelac pokazao klasu

Bibras Natho, Partizan - AZ Alkmar

Foto: MN Press

Fudbaleri Partizana protiv holandskog AZ Alkmara startovali su u Ligi Evrope, a meč u Humskoj pred 22.000 dečaka i devojčica završen je 2:2, uz dva gola igrača meča Bibrasa Natha.

Crno-beli su sat vremena imali igrača više, Svenson je u 27. minutu kažnjen direktnim crvenim kartonom, ali nisu uspeli igrači Sava Miloševića u nastavku da materijalizuju brojčanu prednost iako su za to imali četiri-pet velikih prilika.

Zahvaljujući genijalnom Nathu, koji je potvrdio vanserijski talenat i umeće igre, crno-beli su od 0:1 stigli do 2:1 u 61. minutu, ali su samo koji minut kasnije ponovo kapitulirali, iz bukvalno jedne jedine šanse gostiju, jedinog njihovog šuta u drugom poluvremenu.

Slavlje igrača Partizana

Foto: MN Press

Izveštaj utakmice u Humskoj počinje i završava se sa jednim imenom - Natho!

Ono što je Marin Zvezdi, to je Izraelac Partizanu, možda i više od toga. Koliko samo znanja ima bivši fudbaler CSKA, fudbal drži u "malom prstu", gotovo da je sam igrao napred protiv Holanđana, bukvalno sve što je zamislio uspevao je i da izvede - i to je možda njegov najveći kvalitet.

Humska dugo nije imala takvog majstora.

Imaju, istina, i Holanđani kvaliteta "za izvoz", pokazali su to u 13. minutu kada je Partizan surovo kažnjen posle akcije koja je "mirisala" na šansu pred golom Holanđana. Usledio je kontra udar i tropotezna akcija udarnog napadačkog trija AZ Alkmara, koji su izbacili kompletnu odbranu Beograđana.

Kombinovali su Idrisi i Badu, a Stengsu ostao najjednostavniji mogući zadatak - da ubaci loptu u nebranjenu mrežu.

Naredni detalj vredan pomena iz prvog dela meča dogodio se u 27. minutu, bio je to trenutak koji je u velikoj meri iskrojio dalji tok utakmice: crveni karton za goste, penal i izjednačenje, za odlazak crno-belih na odmor pun optimizma.

Dodajmo i to da je i u toj akciji Natho bio ključni čovek: parabolom je uposlio Asana, a ovog srušio Svensona i zaradio crveni karton.

Nastavak je doneo totalnu ofanzivu Partizana, toliku da je Milošević u jednom trenutku na terenu imao Sadika, Sumu, Asana, Markovića i Natha. Ovaj kvintet našao se zajedno u postavi tek kad su gosti već imali 2:2 u rukama, nakon što je odbrana Partizana "zaspala", a Boadu iskoristio taj momenat i matirao Stojkovića.

Prethodno, Partizanu je preokret od 2:1 doneo sjajni Bibras Natho, i to posle akcije koju je sam inicirao - asistencijom za Sadika kroz noge defanzivca Alkmara! Nigerijac je u šansi pogodio stativu, ali je svemogući Izraelac ispratio odbitak i majstorski pogodio nebranjeni deo gola.

Imali su crno-beli, pošto su šokantno primili gol, desetak minuta vremena da uzvrate, ali ne i sreće da i teći put materijalizuju veliku ofanzivu.

Dve velike prilike otišle su u nepovrat: Suma je sa 12 metara, potpuno neometan (opet asistent Natho), šutirao pored stative, a Marković je koji napad kasnije prebacio prečku nakon loba...

Partizan nema mnogo vremena da žali za propuštenim prilikama, jer ide najznačajnija utakmica u domaćim okvirima - derbi sa Zvezdom.

Partizan - AZ Alkmar 2:2

(Natho 42.p - Stengs 13, Boadu 67)

PARTIZAN: Stojković – Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević – Šćekić (od 80. Suma), Zdjelar – Tošić (od 63. Marković), Natho, Asano – Sadik (od 89. Gigić).

AZ ALKMAR: Bizo – Svenson, Flar, Vujtens (od 55. minuta Hacidijakos), Vijndal – Mitdsjo, De Vit, Kompajners – Stengs, Boadu, Idrisi (od 31. Sugavara).

PARTIZAN

Bibras Natho u duelu sa igračem Alkmara Foto: MN Press

PARTIZAN

Foto: MN Press

PARTIZAN

Foto: MN Press

PARTIZAN

Foto: MN Press

Mali navijači Partizana, utakmica Partizan - AZ Alkmar

Foto: Partizan.rs

Mali navijači Partizana, utakmica Partizan - AZ Alkmar

Foto: Partizan.rs

Mali navijači Partizana, utakmica Partizan - AZ Alkmar

Foto: Partizan.rs

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nk Komar Gospic

    19. septembar 2019 | 23:20

    OBA GOLA KRIV MILETIC.SVE PREKO NJEGOVE STRANE I SAVO GA DRZI U TIMU.ZASTO NAS MILETICU UPROPASTI???????????????

  • MILAN

    19. septembar 2019 | 23:28

    Tosic se nevraca, Miletic nemoze da igra beka. Desna strana u toj konstalaciji je katastrofa. To su svi procitali. Miletic je dobar momak ima veliko srce ali nije i nemoze da igra beka. Ostojic dobar ali spor i nemoze da zatvori kada Miletic ispada a to se desava uvek kada ide kontra po njegovoj strani. Treba nam desni bek. Ko to nevidi netreba da se profesionalno bavi fudbalom.

  • montenegringo

    19. septembar 2019 | 23:19

    Onaj japanac veze nema

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA