≫ 

Sarija napadaju zbog malo izmena, a on im uzvraća: Samo su još u Italiji opsednuti rotacijom igrača

Trener Juventusa je izneo i svoj stav o pojedinim fudbalerima u ekipi

  • 0
Maurizio Sarri Foto: Guliver/ Yifan Ding/Getty Images

Mediji u Italiji i dalje vrše neki vid pritiska prema treneru Juventusa Mauriciju Sariju. Kao da mu i dalje ne veruju i pored dobrog starta sezone, a sve zbog mišljenja da ekipa nema dovoljnu ''dubinu'' za rotaciju igrača.

Međutim iskusni ''lisac'' ima drugačije viđenje fudbala, pogotovo nakon boravka na "Ostrvu".

-  Ovde u Italiji smo opsednuti rotacijom. U Engleskoj sam prošle sezone igrao više od 60 utakmica, a ima timova koji izguraju sve to sa 14 igrača. Možda se mi ovde više oslanjamo na mentalnu energiju nego na fizičku - istakao je Sari.

Nove kritike na račun stratega Juventusa krenule su nakon remija sa Fiorentinom gde su Bjankoneri pružili ''bledu'' partiju. Mediji smatraju da je do toga došlo zbog umora igrača i da je Sari morao malo da izrotira sastav i da neke ključne igrače malo odmori.

Liga Šampiona, Benfika, Napulj Foto: Tanjug/AP

Kad nešto ne funkcioniše volim da razumem šta je i popravim to. Duge lopte recimo, to je nedostatak koncetracije i agresije. I to možemo da rešimo. Tim samo treba da bude organizovan, a to možemo da imamo samo ako imamo kontinuitet na ključnim pozicijama. Menjaćemo kad neko bude umoran - rekao je Sari.

Jedani od glavnih igrača za koje mediji na Čizmi smatraju da su trebali da dobiju više minuta, i da su oni trebali da počnu meč protiv Viole jesu Paulo Dibala i Frederiko Bernandeski. Italijan je do duše igrao, menjajući povređenog Daglasa Kostu, ali Sari kaže da mu on više neće igrati na toj poziciji na kojoj je do sada igrao, na krilu.

Da nisam mislio da je Dibala spreman ne bi ga uveo u odlučujućem trenutku. Možda još nije na vrhuncu svoje igre, ali može da nam pomogne. Što se tiče Bernardeskija, u budućnosti ga vidim kao specijalca u vezi, ne kao krilo. Međutim, sad mi je potreban u napadu - zaključio je  trener Juventusa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA