≫ 

Savo opet nadmudrio Milojevića, posle derbija sijao: Odlučila naša energija, više smo želeli pobedu

Milošević je ponovo odigrao ključnu ulogu u trijumfu nad večitim rivalom

  • 1
PARTIZAN Foto: MN Press

Još jednom je Savo Milošević nadmudrio svog kolegu na klupi Zvezde Vladana Milojevića, istina nije to bilo ni toliko teško posle zaista iznenađujućih kadrovskih rešenja trenera crveno-belih u Humskoj.

Partizan je pokazao snagu, odigrao kako ume i "patosirao" večitog rivala koji za čitav meč nije uspeo da uputio nijedan udarac u okvir gola.

- Apsolutno smo zaslužili ovu pobedu - sijao je od zadovoljstva čovek koji je definitivno najzaslužniji za buđenje crno-belih.

- Videćete i po statistici, za 90 minuta smo imali više od igre, više šansi i više udaraca na gol. Sve što je bila naša odlika do sada, ponovli smo i večeras. Takođe bih čestitao Zvezdi na fer igri, malo me je i Zvezda iznenadila na početku sa nešto ofanzivnijoj igri.

Nadovezao se Milošević na temu igre i taktike koju su njegovi igrači savršeno sproveli u delo na terenu.

- Taktički smo sve dobro obavili, sve vrline Zvezde smo uspeli da svedemo na minimum, nije prvi put. Uradili smo nešto slično i u finalu Kupa, tako da smo tačno znali kako da igramo protiv ovakve Zvezde. Jedina nedoumica nam je bila za njihove nove igrače. Rekao sam mojim momcima pre utakmcie da derbi uvek odlučuje energija, mislim da je to i danas odlučilo. Više smo želeli pobedu. Jer kad imate energiju onda sve ostalo što vam treba da dobijete ovakvu utakmicu, proističe iz te energije.

Izmene su bile ključne za ishod derbija, prevagu su odneli fudbaleri koji su zaigrali u poslednjih dvadesetak minuta - Suma i Tošić, i to je dobar "njuh" trenera.

-  Rekao sam pre desetak dana da kod nas nema startnih 11, ne može ih ni biti zbog tolikog broja utakmica, i svi će nam biti potrebni u svakom momentu. I statistika kaže da igrači sa klupe najviše donose prevagu. Rekao sam u najavi derbija da će apsolutno oni najspremniji početi meč, a ovi što su ušli sa klupe, na našu sreću i tih dvadesetak minuta im je bilo dovoljno da urade što su hteli.

PARTIZAN Foto: MN Press

Posle dva kiksa Savo je pričao o "odustajanju od titule", ali je sada raspoloženje daleko bolje, premda je trka i dalje, prema njegovim rečima - tek počela.

- Borba za titulu još nije ni počela, znate i sami koliko je utakmica ostalo do kraja, znate kakav nas ritam čeka. Ovo nam samo pomaže da sve što dolazi čekamo u boljoj atmosferi, ništa ovo nije sem tri boda, ali je uvek dobro pobediti derbi zbog mnogo stvari. Posebno danas zbog toga što smo, mislim, konačno ujedinili i navijače, tu energiju koja je bila razjedinjena, i u klubu zadnjih meseci... Ovaj derbi nas ujedinio da usmerimo svu svoju energiju na sve što nas čeka.

I još malo o taktici kolege Milojevića. Savo kaže da ga nisu iznenadila petorica u defanzivnoj lini rivala.

- Nismo se iznenadili puno, Zvezda je to već igrala, nije to bilo veliko iznenađenje. Znali smo da imaju problem sa strancima, sa Rodiećm takođe. Ali Kanjas mi je najveće iznenađenje, očekivao sam da će on igrati, ali ne bih da ulazim u to sad, pretpostavljam da je moj kolega imao razloge što je tako odlučio. Nezahvalno je prognozirati stvari, a za neke individnualne odluke postoje razlozi.

još jedan plus za Miloševića i Partizan u derbiju je činjenica da su najboljeg igrča zvezde Marka Marina praktično učinili neupotrebljivim za svoj tim.

- Ne bih sad to izdvajao, u prevdu bi to značilo da je to bila greška od strane mog kolege... To smo uradili i u finalu kupa, bili smo taktički disciplinovani i znali smo kako to opet da uradimo. Bili smo spremni na sve Zvezdine ideje, a momci su ispoštovali taktički plan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Partizan pa Bog

    22. septembar 2019 | 21:32

    SAVA iz dana u dan postaje sve bolji i bolji trener , zelim ti puno uspeha u trenerskom poslu . Ako da Bog bices ti uskoro klasa kao ANTIC i MILUTINOVIC .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA