Crveni karton, penal i trominutni šou Arsenala za preokret i pobedu nad Aston Vilom!

"Blickrig" završnica Tobdžija na Emirejtsu

  • 0
Britain Soccer Premier League Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Arsenala savladali su Aston Vilu u meču šesto kola Premijer lige 3:2 iako su imali igrača manje veći deo meča zbog isključenja Ejnslija Mejtland-Najlsa.

Vila je na Emiratima povela u 20. minutu golom MekGina posle asistencije El Gazija i sjajnim utrčavanjem između tri igrača Arsenala, posle čega je egzekucija sa nekoliko metara bila formalnost.

Mejtland-Najls je posle javne opomene iz 11. minuta opasno "pokosio" Nila Tejlora i sudija to nije hteo da oprosti pa je u 41. minutu domaći tim imao i zaostatak i igrača manje.

Do poluvremena su još trojica igrača Arsenala imala javne opomene pa tim Unaja Emerija nije imao mnogo razloga za optimizam pred nastavak meča.

Onda se desio 59. minut kada je jedan od "požutelih" iz prvog dela Mateo Genduzi ušao u kazneni prostor, a u duel sa Genduzijem je malo jače ušao Bjorn Engels. Arsenal je dobio penal koji je iskoristio Nikolas Pepe i poravnao rezultat.

Vila je opet povela samo minut kasnije. Griliš je, kao pored čunjeva, prošao pored Džake i Sokratisa i spustio loptu u peterac za Veslija, a Brazilac ju je samo skrenuo ka mreži gola domaćih za 2:1.

Usledila su paklena tri minuta za tim sa Vila parka. Kalum Čejmbers u 81. minutu zahvaljuje Tajronu Mingsu na poklonu, jer defanzivac Aston Vile poklanja glavom Čejmbersu loptu unutar svog kaznenog prostora, a Čejmbers lobom daje gol za 2:2.

Tri minuta kasnije Pjer Emerik Obamejang je potpuno šokirao goste. Iz slobodnog udarca je matirao Toma Hitona i sačuvao čast Arsenala na svom terenu. Tobdžije su sada četvrte u Premijer ligi sa 11 bodova, dok je Vila u zoni ispadanja na 18. mestu sa četiri boda.

Premijer liga, 6. kolo:

Arsenal - Aston Vila 3:2 (0:1)

Kristal Palas - Vulverhempton 1:1 (0:0)

Vest Hem - Mančester junajted 2:0 (1:0)

Čelsi - Liverpul 1:2 (0:2)

Subota:

Lester - Totenhem 2:1 (0:1)

Barnli - Norič 2:0 (2:0)

Everton - Šefild junajted 0:2 (0:1)

Mančester Siti – Votford 8:0 (5:0)

18.30 Njukasl - Brajton

Petak:

Sautempton - Bornmut 1:3 (0:1)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA