≫ 

Siti digao glas protiv prelaznog roka u Engleskoj: Hoćemo da kupujemo i po okončanju ''pijace''!

Građani žele da pojačanja iz inostranstva mogu da se dovode do kraja prelaznog roka u Evropi

  • 1

Na sastanku akcionara Premijer lige čelnici Mančester Sitija su zatražili da se uvedu određene promene kada je prelazni rok u pitanju, tačnije da se klubovima dozvoli da dovode inostrane igrače i po okončanju prelaznog roka na ostrvu.

Ono za šta se zalažu "Građani" jeste da ''pijaca'' na ostrvu i dalje trajala do prvog kola šampionata (ove godine to je bio 8. avgust) za sve kupovine i prodaje unutar liga, ali da klubovi mogu da ''pazare'' iz drugih država i nakon toga. To bi praktično značilo da bi za ''inostrani uvoz'' prelazni rok trajao kao i u ostatku Evrope.

U Sitiju smatraju da su engleski klubovi u ozbiljnom problemu jer oko 20 dana, odnosno do kraja avgusta, mogu da ostanu bez igrača kojem posle ne mogu da pronađu zamenu.

Rasprava o ovom predlogu će se održati u novembru na sledećem sastanku akcionara, dok se glasanje za promenu moglo da usledi u februaru naredne godine.

Da bi do izmene pravilnika došlo neophodno je da za to bude većina Premijerligaša, odnosno 11 klubova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    24. septembar 2019 | 07:55

    Veliki Trener, Ali kupiti sve Naj bolje ne garantuje Uspeh.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA