Neverovatno objašnjenje Rake Đurovića zašto je Zvezdin gol regularan: Stojković je faulirao Žandera!

Bivši član Sudijske komisije FSS-a smatra da je Milunovićev pogodak trebalo priznati

Raka Đurović, poništen gol zvezde

Printskrin: Youtube/Novo jutro, Arena Sport

Posle 161. večitog derbija povela se velika polemika o tome da li je arbitar Srđan Jovanović poništio Zvezdi regularan pogodak pri rezultatu 0:0.

Prvi je oko toga glas digao Mitar Mrkela, zatim je isto uradio i Zvezdan Terzić, koji je poručio da je "sudija partizanovac oštetio Zvezdu". Javio se i predsednik Sudijske komisije Milan Karadžić, a zatim je i još jedan od članova Sudijske komisije, Igor Radojičić, koji komentariše sporne situacije za Arenu sport, istakao da je gol Milunovića regularan i da nije postojao faul nad Stojkovićem u duelu njega i Žandera.

Sada se javio i doskorašnji član Sudijske komisije, Raka Đurović, koji smatra da je gol Zvezde bio regularan.

On je u razgovoru za Žurnal poručio da prekršaja nad Stojkovićem nije bilo.

- Prekršaja nije bilo, dakle, trebalo je priznati Milunovićev gol. Sudije, kad se nakon centaršuta s boka u golmanskom prostoru stvori gužva, vođene inercijom "sviraju" prekršaj u korist golmana. Tako je i Srđan Jovanović. Konkretno: udarac je bio upućen iz ugla s golmanove desne strane, lopta je letela ka prvoj stativi i središnjem delu gola. Žander je skočio i krenuo ka lopti, ne prema Stojkoviću. Ovaj s gol-linije, iza leđa igraču s namerom da izbije loptu i zakasnio s intervencijom.

ZARKO ZECEVIC

Raka Đurović u loži Partizana sa Milošem Vazurom i Žarkom Zečevićem na jednoj od Partizanovih utakmica; Foto: MN Press

Kada je u pitanju debata da je "golman u petercu zaštićen kao beli medved", Đurović ističe da njegova neprikosnovenost u ovoj situaciji nije povređena, već kaže čak i da je Stojković napravio faul u ovoj situaciji.

- Golmanova neprikosnoveost nije povređena. Igrač nije išao uznazad ili recimo, licem bio okrenut ka golmanu. Da jeste, bio bi prekršaj. Ovako, što već kazah, lopta je išla prema Žanderu, on je prvi igrao, iza njegovih leđa se našao Stojković, loše procenio let lopte, okasnio s intervencijom i sudario se s rivalom. I, ako bismo terali mak na konac, načinio prekršaj - zaključio je Raka Đurović.

Procenite i sami da li je gol bio regularan:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    24. septembar 2019 | 09:51

    gde smes ti da kazes suprotno i ocigledno odmah bi te kokeza otpustio.malo je sto je ceo savez i sudijska komisija zvezdina. kako sad oprravdati toliki budzet a 0 suteva u okvir. sad se masinerija na celu sa maricem sarapom deom vucicevicem covicem upalila da opravda mucenike na terenu

  • Marlon

    24. septembar 2019 | 10:35

    Braćo Grobariiii, šta smo im uradili i to tamo gde treba, na zelenom terenu i na tribinama.... Kakva kolektivna histerija sunce ti poljubim..... Treba opravdati onolike milione bačene na tim Zvezde, Terza se uplašio da ne doživi 2017tu pa brže bolje u dva dana dve konferencije, Vučićević jutros kod Sarape i Deje..... Strašno šta rade.... Evo molim novinare Telegrafa, Ivkovića da ode danas na Terzin pres i pita ga šta se dešava sa 17mil eura kredita od koga planiraju državi da vrate700 hiljada eura, da pita za Marfin banku, Poštanska štedionicu, Telekom, Gasprom...... Dok nam ovakvi ljudi vode fudbal, nema mira na tribinama i oko njih..... A mislim da je to sad uvideo i onaj koji treba, da će se to menjati, pa zato ovolika kolektivna histerija, a poslednja 2 derbija nisu šutnuli u okvir gola.... O čemu mi pričamo uopšte..... Objavite mi komentar. Hvala

  • Rola

    24. septembar 2019 | 12:06

    Dragi moji Zvezdaši pošto vidim da ovo ničemu ne vodi imam jedan predlog. Biće naj bolje za naš fudbal da komisije i razni čelnici u našem fudbalu donesu jasni odluku i to.. Pošto je Partizan pobedio u kupu i to golom glavom Ostojića a po nekom vašem pravilu koje vi znate poništava se pobeda Partizana i dodeljuje kup Zvezdi..Drugo pošto je Partizan pobedio Zvezdu u prvenstvu a to opet nije po nekim vašim pravilima jer je Suma skinuo paučinu i ubio pauka zatim baš u produžetku Tošić postigao gol za Partizan što je od strane Zvezdinih navijača izričito zabranjeno. Poništava se rezultat od dva nula i ujedno priznaje se nepostojeći gol za Zvezdu te je rezultat jedan nula u korist Zvezde. Na ovaj način ćemo ispraviti nepravdu koja je uprta kako reče Terzić protiv vrha vodstva ove države i raspoložiti navijače pomenutog kluba. Protiv ovoga nema više žalbe i primedbe. Sve za Zvezdu sve za držsvu vole vas vaši grobari i željno vas oćekuju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA