Na stolu plan za novi stadion Partizana: Stari dom crno-belih možda ode u istoriju!

Poznato i koliko gledalaca će moći da gleda utakmice

  • 56

Objavljen je javni uvid u Plan detaljne regulacije sportskog kompleksa Partizan i prema njemu, crno-beli bi mogli da dobiju novi stadion kapaciteta do 35.000 mesta.

Doduše, plan razmatra ili rekonstrukciju postojećeg, ili izgradnju novog pošto je cilj da se u skladu sa prostornim mogućnostima osavremeni i modernizuje sportski kompleks Partizana, uz poštovanje ekološke održivosti.

Kompleks će imati i komercijalni karakter i  biće podeljen na tri celine: fudbalski stadion sa pratećim sadržajima, zatvoreni i otvoreni sportski tereni.

Prateće sadržaje stadiona uključuju prostorije uprave stadiona, svlačionice,  ostave rekvizita, sanitarne, novinarske prostorije i drugi sadržaji. Planira se i izgradnja hotela.

U celini zatvorenih sportskih terena uz Dinarsku ulicu, pored zatvorenih sportskih sala planirana je i izgradnja svlačionica, teretana, fitnes centara, kao i komercijalnih objekata i poslovnih apartmana pre svega namenjenih smeštaju sportista, posetilaca i gostiju kluba.

Otvoreni sportski tereni su smešteni iznad železničkih tunela i u ovom delu kompleksa mogu se graditi samo otvoreni sportski tereni. Kompleks bi mogao da dobije i nove podzemne i nadzemne garaže.

Naravno, za sada je reč samo o ideji kojom se bavi Centar za planiranje urbanog razvoja, ali je zanimljivo ono što se u njemu može videti. Kompletarn plan može se pogledati OVDE.

Da podsetimo, postojeći stadion crno-belih je izgrađen još 1951. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    24. septembar 2019 | 19:22

    Inače ovo će biti prvi stadion na svetu koji neće imati tribine označene stranama sveta. Tribine će biti iza gola Frakcija 1 Značkatraz, iza drugog gola Frakcija 2 Kimi Dozvoljeni, sa strane Frakcija 3 Kimi zabranjeni, i preko puta Frakcija 4 Split brothers.

  • Baster

    24. septembar 2019 | 22:41

    Veliki sam zvezdaš.. Zamislite,ugase Partizan.. Zamislite,izmeste stadion negde na periferiju.. Zamislite,izmeste Marakanu,ugase Zvezdu.. Zbog nečijeg ličnog interesa,dobre i velike lokacije na autokomandi.. Zamislite da nema ovog prepucavanja oko proslog derbija,da nema tog naboja,peckanja,provociranja,zivkanja telefonom kolegu grobara ili ciganina.. Kakva bi to praznina bila u našim navijačkim životima.Ne možemo jedni bez drugih. Sama pomisao na sve ovo mi tera suze. Da nema više krkljanca na autokomandi,da Partizanu gostujemo npr. u Surčinu a Zvezdi negde u blizini Ostružnice.. Derbi je stvarno svetinja,iako je lošeg kvaliteta ali je to jedino ostalo iz prošlih,srećnih dana.. Sve drugo je sećanje,samo je derbi preživeo.. Ne smemo dozvoliti,ni vi ni mi, da nam oduzmu ni RUPU ni LAVOR! Neka ih renoviraju na sadašnjim kultnim,svetim mestima. Kako neko može da priželjkuje katanac Zvezdi ili Partizanu? Volim Zvezdu i mrzim Partizan.

  • Vox

    24. septembar 2019 | 20:25

    Za najveći Srpski klub,je normalno da dobije nov i savremen stadion

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA