≫ 

Je li ovo najgora "panenka" ikada? Golman odbranio kao Stojković Kasanu pre 14 godina!

Ne treba se praviti "šmeker", a ponekad ni previše taktizirati

  • 1
Britain Soccer League Cup Joe Giddens

Ovu lekciju je verovatno naučio igrač Kolčester junajteda Dževani Braun koji je, protiv Totenhema u trećem kolu Liga kupa, izveo jednu od najgorih "panenki" sa penala od kada se ovaj potez izvodi.

Malo je igrača koji poput Andree Pirla mogu to da urade hladnokrvno, pogode bez ikakvih problema i od kojih se takav potez može očekivati,  ali fudbaler engleskog četvrtoligaša nije jedan od njih.

Međutim, upravo je Braun u trećoj penal seriji odlučio da šutne "panenku" i to u trenutku kada je njegov tim već imao gol prednosti jer je Kristijan Eriksen u prvoj seriji promašio jedanaesterac.

Braun je šutirao po sredini, Paulo Gazaniga se već bacio u levu stranu, ali je ipak pročitao potez protivničkog igrača, vratio se i odbranio Braunu.

Ovaj potez podsetio je na onaj iz decembra 2005. godine kada je Vladimir Stojković, igrajući tada za Crvenu zvezdu, odbranio penal Antoniju Kasanu u susretu Zvezde sa italijanskom Romom.

Zanimljivo je da se očajna "panenka" Brauna nije osvetila njegovom timu jer je Totenhem promašio još jedan penal, pošto je u petoj seriji neprecizan bio Lukas Moura i Kolčester je proslavio veliku pobedu.

Posle dva remija na početku sezone, Roma je veza dva trijumfa, i u dobrom raspoloženju dočekuju Atalantu koja je posle debakla u Zagrebu jedva izvukla bod kod kuće protiv Fiorentine. Kvota na keca je 2,20. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Roma - Lacio.

Inter igra sjajno u Seriji A, pao je i gradski rival Milan, a večeras (21.00) mu u goste stiže Lacio. Kvota na keca je vrlo lepa - 2,00, dok iznenađenje u vidu pobede Lacija nosi kvotu 3,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Inter - Lacio.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA