Vlasnik Vulvsa gubi milijardu evra zbog bankrota "Tomas Kuka" i prodaje akcije u klubu

Kolaps tur operatera Tomas Kuk odraziće se i na svet sporta

  • 0
Britain Soccer Premier League Foto: Tanjug/AP

Glavni akcionar fudbalskog kluba Vulverhempton, kineska grupa "Fosun" mogao bi da bude u gubitku 1,1 milijardu evra zbog bankrota kompanije "Tomas Kuk" koja je od 1,7 milijardi "plusa" u maju došla do dugova teških 1,9 miliona evra u septembru i kolapsa.

"Fosun internešenel" je vlasnik 18 odsto deonica "Tomasa Kuka" i samim tim će biti jedan od najvećih gubitnika padom britanskog operatera koji je bankrotirao u ponedeljak.

Vlasnik Vulvsa Guo Guangčang, Foto: Youtube Printscreen

Ova grupa uverava da se to neće odraziti na poslovanje Vulvsa koji su živnuli od kada su ih preuzeli Kinezi i Guo Guangčang koji je kupio Vulverhempton pre tri godine.

Međutim, objavili su i da su spremni da prodaju 20 odsto kluba koji je vredeo 50 miliona evra kada je kupljen, a sada je vredan skoro 400 miliona.

Doduše, Vulvsi su se tada takmičili u Čempionšipu, a prošle sezone su imali jedan od najzanimljivijih nezgodnijih sastava u Premijer ligi. Prošlu sezonu su završili na sedmom mestu, što im je najbolji plasman posle 1980. godine i stigli su do polufinala FA Kupa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA