Arsen Venger se nameće Mančester Junajtedu: Ta klupa je posao iz snova, imam ideju kako do vrha!

Zanimljiv intervju nekadašnjeg stratega Arsenala

  • 1
Arsen Venger na klupi Mančester junajteda Foto: Guliver/Getty Images/Alex Livesey

Arsenalov legendarni menadžer Arsen Venger u razgovoru za beIN Sport pričao je o dojučerašnjem ljutom rivalu Mančester junajtedu, o tome šta im fali i šta bi on uradio kad bi bio njihov menadžer (trener).

Od odlaska ser Aleksa Fergusona Junajted nikako da stane na ''zdrave noge''. Muči se, bez obzira ko sedeo na klupi, a rešenja za izlazak iz dubioze nudi im čovek sa kojim su ''ratovali'' 22 godine - Arsen Venger.

Kao što je nekada pričao Žoze Murinjo, tako se sada sa njim slaže i najdugovečniji trener Arsenala da je klupa Junajteda nešto posebno.

Klupa Mančester Junajteda je san za svakog trenera. Barem za onoga ko ima hrabrosti i samopouzdanja - smatra Venger.

On tvrdi da ekipa sa Old Traforda nema toliko loše igrače koliko ljudi naglašavaju i da im je za povratak na put koji vodi u borbu za titulu neophodna četiri pojačanja.

Aleks Ferguson, Arsen Venger, Žoze Murinjo Ser Aleks Ferguson, Arsen Venger i Žoze Murinjo: Dva bivša menadžera Juanjteda i jedan... ; Foto: Guliver/Shaun Botterill/Getty Images

Francuz je trenutno stručni konsultant na pomenutoj televiziji, a spekuliše se da bi mogao da uđe u UEFA-u i da zameni Zvonimira Bobana koji je preuzeo direktorsku funkciju u Milanu.

Venger smatra da zna glavni problem Ole Gunar Solskjera.

FK Monako - FK Arsenal, Arsen Venger Foto: AP/Tanjug

Ovaj Mančester Junajted nema izgrađeni stil igre, nema šemu, nema ni dobar presing. Tim postoji, ali potrebno je da bude dobro vođen i da se razvije. Kao što sam rekao, četiri igrača i mogu da se upuste u trku za titulu. Za sve trofeje - tvrdi Venger.

Na kraju Profesor je rekao da je ''otvorenog uma''.

Kao što sam rekao, klupa Mančester junajteda je posao iz snova za svakog menadžera. Samouveren sam, hrabar... I da, imam ideje – zagonetan je Arsen Venger.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🎹🎹🎹

    26. septembar 2019 | 22:56

    Kao navijac Junajteda i postovalac Arsenala (pogotovo Vengerovog ) , ne mogu ni da zamislim njega na klupi. Nekako Ferguson je Mancester , Venger je Arsenal. Ali ko zna, sve je moguce...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA