≫ 

Zvezda može na Kosovo: FIFA intervenisala u korist Srbije zbog Kup utakmice

Duel crveno-belih i Trepče ipak će biti odigran na tlu južne srpske pokrajine

  • 27
FK Crvena zvezda - FK Jang Bojs Foto: Marko Jovanović

Svetska fudbalska federacija (FIFA) pismeno je 20. septembra obavestila predsednika Fudbalskog saveza Kosova (FSK) Agima Ademija da FSK povuče zahteve podnete bezbednosnim institucijama Kosova, prema kojima se svakom klubu sa teritorije Srbije zabranjuje odigravanje utakmica pod okriljem FSS na tlu južne srpske pokrajine.   

Ova odluka, koja je stigla iz sedišta FIFA, automatski znači da će se utakmica Kupa Srbije između Trepče i Crvene Zvezde odigrati 5. oktobra na Kosovu, prenosi Kosovo Onlajn.

U pismu koje je u ime FIFA potpisao zamenik generalnog sekretara Matijas Grafstrem, ta organizacija se poziva na odluku Arbitražnog suda za sport (CAS) od 24. januara 2017. (CAS 2016/a/4602 Fudbalski savez Srbije protiv Unije evropskih fudbalskih saveza).

Konkretno, pomenuta odluka pod tačkom 107 navodi sledeće::

- Činjenica da određeni klubovi na severnom Kosovu trenutno igraju pod pokroviteljstvom FSS ne podriva opštu organizacionu vlast FSK na njegovoj teritoriji, što je i dokazano prijavom FSK za članstvo. Uzimajući u obzir gore navedene stavke i u interesu fudbala, želeli smo da podstaknemo FFK da povuče zahteve podnete bezbednosnim institucijama Kosova, tako da utakmica može da bude odigrana 5. oktobra - navodi se u pismu FIFA do kojeg je došao Kosovo Onlajn.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA