Egipćani jesu glasali za Salaha: FIFA im glasove poništila zbog velikih slova!

Možda ovo objašnjenje "smiri strasti" između Mohameda Salaha i ljudi iz Fudbalskog saveza Egipta

  • 1

FIFA je prethodnih dana izazvala opšte polemike o regularnosti glasanja za najboljeg fudbalera planete i otkako je Lionel Mesi izglasan za najboljeg, javilo se više njih koji tvrde da nisu glasali za Argentinca.

Drugima nisu priznavani glasovi i to je slučaj sa selekcijom Egipta, odnosno njenim selektorom i kapitenom.

U najužem krugu kandidata za igrača godine bili su Kristijano Ronaldo, Lionel Mesi i Virdžil van Dajk, a Egipćani su, prirodno glasali za svog Mohameda Salaha.

Njegovog imena nije bilo na zvaničnom spisku koji je objavila FIFA, pa igraču Liverpula to nije bilo pravo. Fudbalski savez zemlje faraona se ogradio rekavši da su i kapiten Egipta Ahmed Elmuhamedi i selektor glasali za Salaha.

Glasovi jednostavno nisu priznati i iz FIFA je stiglo objašnjenje zašto - imena su bila napisana velikim slovima! Zbog toga su se nezavisnom posmatraču iz Švajcarske učinila neispravnim i nisu ni uvažena.

Pored toga, obrasce za glasanje nije potpisao generalni sekretar egipatskog saveza. Do sada su se pored Egipćana zbog glasanja bunili i Sudan i Nikaragva.

Video: Putin ugostio delegaciju FIFA

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mix

    26. septembar 2019 | 21:01

    Glupa FIFA! Pa Arapi ne znaju pisati malim povezanim slovima,nekako uspeju velikim separatnim slovima latinicu, ali izuzetno je to i kad rade, u smislu vrlo retko! Velika greska FIFA. I glupa i smesna!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA