≫ 

Delio je svlačionicu sa Bekamom i Ibrom, bio član šampionske generacije. Sada se vratio u Pariz!

Žeremi Menez jedan od najvećih talenata Francuske ove sezone u dresu Pariza

  • 0
Žeremi Menez, PSŽ Foto: Guliver/Getty Images/Dean Mouhtaropoulos

Jedan od najvećih talenata Francuske od pre desetak, petnaest godina, Žeremi Menez, vratio se u domovinu i u Pariz. Nakon boravka u Meksiku nekadašnji fudbaler PSŽ-a narednih godinu dana nosiće dres drugog kluba iz prestonice FK Pariza.

Nakon isteka ugovora sa meksičkom Amerikom Menez je potpisao ugovor sa drugoligašem do kraja sezone.

Mogao je krilni napadač da ima mnogo bolju i zapaženiju karijeru da nije bilo povreda, ali i lude glave.

U Ligi 1 debitovao je sa svega 16 godina, a sa 19 prelazi u Monako i pored velikog interesovanja i ser Aleks Fergusona i Arsena Vengera. Ali tu onda kreću prvi problemi kako sa povredama tako i na terenu.

Nakon dve godine prelazi u Romu da bi mu se san ostvario 2011. kada potpisuje za PSŽ i gde deli svlačionicu sa Zlatanom Ibrahimovićem, Dejvidom Bekamom... Tri sezone je bio u rodnom gradu da bi se potom preselio u Milan i tu kreće strmoglav pad.

Tek na trenutke je pokazivao kvalitet i nakon dve godine vraća se u Francusku i oblači dres Bordoa. Povrede su ga odvojile od terena i već naredne godine odlazi u tursku Antaliju. Turci mu nisu plaćali pa je spakovao kofere nakon šest meseci i otišao u daleki Meksiko.

Video: Doček fudbalera PSŽ-a na aerodromu Nikola Tesla, Nejmar oduševio srpske klince i jednu navijačicu

Menez je član čuvene šampionske generacije 1987 koja je sa francuskoj donela titulu prvaka Evrope 2004. godine. Pored ekstremnog talenta ta generacija je ostala upamćena i po kontroverzama, a njeni članovi su izmeđuostalih bili Htem Ben Arfa, Samir Nasri, Karim Benzema...

Nažalost svi su veći trag ostavili svojim nestašlucima nego pokazanim talentom koji i te kako imaju. Izuzev Benzeme, ali je i on zbog gluposti ostao bez titule prvaka sveta, ostali su samo povremeno pokazivali zašto su smatrani za jedne od najboljih u istoriji Pevaca.

Žeremi Menez Foto: AP/Tanjug

Sa 32 godine vraća se u rodni Pariz, ali u drugoligaša koji nosi ime ''grada svetosti'', koji ima i te kako zanimljivu istoriju.

Poznati ''brat'' PSŽ u svom nazivu nosi ime ovog klupa. Prvobitno ime trenutno najboljeg kluba u Francuskoj je glasilo Sen Žermen a nakon što se fuzionisao sa Parizom 1970. dobija sadašnje ime. Inače Pariz je osnovan 69. a tri godine nakon fuzije izlazi iz nje i nastavlja samostalno. Tada su oni bili prvoligaši dok je PSŽ igrao treću ligu.

Međutim sudbina se okrenula i nakon ispadanja u drugu ligu 1980. Pariz se nikada nije oporavio i dogurao je čak i do pete lige, a tek pre četiri godine, posle skoro 40 godina, se vratio u Ligu 2.

Kratko vreme boje ovog kluba branio je Dragoslav Šekularac, druga Zvezdina zvezda.

I ako će Žeremi Menez igrati drugoligaški fudbal, nekada je zbog njega Ferguson bio spreman da Junajted dobije kaznu od UEFA-e zbog dovođenja maloletnih igrača.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA