Ronaldo tvrdi: Za pet godina Valjadolid u Ligi šampiona!

Ako neko zna kako se postižu veliki uspesi - on zna

  • 2
Luis Nazaria de Lima Ronaldo Foto: Guliver/Getty Images/Paolo Bruno

Po mišljenju mnogih možda i najbolji napadač svih vremena Luis Nazaro da Lima Ronaldo vodi vrlo ambiciozni projekat zvan Valjadolid. Predsednik je ovog kluba i veruje da će njegova ekipa za pet godina igrati u Ligi šampiona.

Prošlo je godinu dana od kako je popularni Zuba kupio španskog prvoligaša, i već najavljuje ambiciozni projekat, koji iz ove perspektive deluju nemoguće, jer se radi o ''fenjerašu''.

Plan je da njegov tim uđe u Ligu šampiona, međutim Ronaldo je svestan da to nije lako ostvarivo i da će biti potrebno nekoliko godina, prvo za konsolidaciju, pa tek onda da se napravi moćan Valjadolid.

Cilj za narednih nekoliko sezona je isključivo opstanak u Primeri. A onda, kada se ustalimo kao stabilan prvoligaš, restruktuiramo klub i privučemo investicije kao što smo planirali, mislim da će biti normalno da se upustimo u trku za Ligu šampiona. Trenutno je to nemoguće, ali zašto da ne sanjamo - izjavio je Ronaldo na konferenciji o sportu u Madridu.

FIFA nagrade Ronaldo; Foto: AP/Tanjug

Jedan od prvih problema sa kojima će se jedan od najbolji strelaca u istoriji Svetskih prvenstava pozabaviti jeste otkup stadiona na kojem igraju. Trenutno ga rentiraju od grada, a za moderan, stabilan i veliki klub, neophodno je da klub bude vlasnik objekata na kojem igra.

Pregovaramo, verujem da kako kao klub rastemo tako moramo i da stičemo imovinu. Trenutno nemamo druge troškove osim na igrače, ali i razumemo da je stadion važan segment svakog ozbiljnog kluba pa i Valjadolida. Najbolje bi bilo ako bismo ga dobili za džabe, ali to se neće desiti. Zorilja nije za mene, to je vlasništvo ljudi iz Valjadolida i ako ga otkupimo, to će biti poklon za njih. Želimo da je obnovimo, da dovedemo u red svlačionice i kupatila, to je ono na šta se svi žale - ističe Ronaldo.

Konačan cilj je da da se od malog kluba napravi jedan od najboljih u Španiji koji će stati odmah iza tri velikana kao što su Real Madrid, Barselona i Atletiko Madrid.

FK Real Madrid Igrači Valjadolida u duelu sa Geretom Bejlom; Foto: Tanjug/AP

Da bi bili veliki, po rečima Ronalda, neophodno je da osnuju i žensku ekipu međutim, za to trenutno nema uslova, ali se radi na tome.

- Stara je želja da Valjadolid dobije ženski klub i to ćemo uskoro i realizovati. Ženski fudbal je važan deo u planiranju budućnosti. Ovaj klub želi da bude neizostavni segment društva i moramo devojkama da pružimo šansu da igraju sa nama. Jedino što nam je i za to potrebna nova infrastruktura jer trenutno nemamo mesta za školu fudbala za devojčice. Ali razmišljamo o njoj i pružićemo šansu svima da igraju za Valjadolid - poručio je Ronaldo.

Mančester Siti igra u turboritmu i večeras (18.30) planira da nastavi s pobedama i protiv Evertona u Liverpulu. Kvota na čistu dvojku je 1,33, a na dvojku uz bar tri gola ukupno (2&3+) 1,57. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Everton - Mančester Siti.

Deluje da je Inter ozbiljan kandidat za titulu, ima pet pobeda iz pet mečeva, a na današnjem gostovanju Sampdoriji (18.00) planira da nastavi s trijumfima. Kvota na dvojku je 1,65. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Sampdorija - Inter.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA