≫ 

Partizan gubio, pa razbio Radnički: Majstorije Sadika i Sume donele crno-belima pobedu u Nišu

Prvi put posle 2013. godine, Partizan je postigao 3 gola na Čairu

Sejduba Suma Printscreen: Arena sport

Fudbaleri Partizana  pobedili su na Čairu Radnički sa 4:1 u meču 10. kola Superlige, iako su od starta gubili sa 1:0. 

Od početka meča igralo se brzo i "otvoreno". Obe ekipe stvarale su šanse, a već u 4. minutu priliku za rano vođstvo imao je Partizan. Naime, Sadik je izašao sam ispred golmana i propisno se obrukao jer je njegov šut završio pored stative.

Od tog momenta Nišlije su zaigrale mnogo bolje i napale goste iz Beograda. Tako je prvo, Filip Knežević prošao po desnoj strani, šutirao snažno, a Stojković jedva zaustavio njegov udarac, a onda je  usledilo igranje rukom Zdjelara u kaznenom prostoru, posle čega je sudija Široki pokazao na belu tačku. Penal za Radnički rutinski je realizovao Haskić za početno vođstvo.

Sredinom prvog poluvremena, Partizan je stvarao šansu za šansom, a posle promašenog "zicera" Sadika, spetljao se i Suma i promašio prazan gol. Delovalo je da lopta "neće" u mrežu Nišlija, ali je u 20. minutu Bondarenko povukao za dres Sadika, za novi penal koji koristi Natho za izjednačenje.

Umar Sadik Printscreen: Arena sport

Nisu se crno-beli tu zaustavili, već su došli do novog gola, i to preko Sadika. Nigerijac je pokazao da je potpuno nepredvidiv fudbaler, koji ne obraća pažnju na promašaje i na kojeg ne utiču promašene prilike,  pa je tako u 29. minutu, prošao pored trojice domaćih igrača i zatresao mrežu za konačnih 2:1 na poluvremenu.

U nastavku, Radnički je pokušao da napadne goste, ali nije uspeo da postigne pogodak. Umesto toga, Suma dobija loptu na oko 30 metara od gola, "biciklicom" izbacuje prvog čuvara, a onda prolazi čitavu odbranu domaćih i postiže novi gol za svoj tim.

Potpuna dominacija gostiju nastavila se do kraja susreta, baš kao i odlična igra Sume i Sadika, koji su se potpuno "probudili" posle uvodnih promašaja. Tako Suma proigrava Sadika na desnoj strani, a ovaj atraktivno postiže svoj drugi gol na meču za konačnih 1:4.

Do kraja, s obzirom na visoku prednost, Milošević je iz igre izveo Natha, Tošića i Sumu, rešen da ih ne "troši" i sačuva za naredne utakmice.

Sastavi:

Radnički: Petrović, Todorovski, Bondarenko, Đorđević, Ostojić, Sulaka, Meleg, Knežević, Čumić, Pantelić, Haskić.

Partizan: Stojković, Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević, Zdjelar, Natho, Tošić, Asano, Suma, Sadik

Stadion "Čair" u Nišu.

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobar

    28. septembar 2019 | 16:53

    Cigani ko ima najbolji napad u Ligi?? Naravno Partizan sa 22 postignuta gola. Ko ima najbolju odbranu u Ligi?? Opet Partizan sa samo 4 primljena gola. Zvedina odbrana je tek na 3 mestu, Cukaricki je na drugom sa samo 6 primljenih. Sta dalje da se prica kad je ocigledno ko igra najbolji fudbal u Srbiji

  • IDEA zagreb ponos severa

    28. septembar 2019 | 16:54

    Partizan se igra sa ovom kokezligom

  • Grobar

    28. septembar 2019 | 16:47

    Cigani jer gledate kako se igra pravi Fudbal?? Partizan se poigrava sa Radnickom dao 4 gola a mogo ladno i 6. A Zvezdana danas ako jedva pobedi Macvu sa 2:0 bice im odlicno (A Macva je zadnja na tabeli). Sve vam je jasno ko je najbolji u Ligi. Ali posto imate sudije koji vam sviraju penal na 18 metara onda je moguce da ce da platite i ove god da budete prvi, mada kako igra Partizan tesko ce Zvezdana do titule

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA