≫ 

Trener Olimpijakosa pominjao Partizan i derbi u najavi meča sa Zvezdom!

Doduše, samo kratko, dok se dotakao i bratske veze navijača oba tima

  • 6

Trener Olimpijakosa Pedro Martins održao je konferenciju za medije povodom utakmice koja njegov tim očekuje u utorak veče protiv Crvene zvezde (21 čas, RTS 1, Arena Sport 1).

I već na startu se suočio sa pitanjem grčkih novinara oko toga da li je ovo odlučujuća utakmica u borbi za treće mesto koje donosi Ligu Evrope na proleće. Iako je sada tek drugo kolo LŠ.

- Ne mislim da je ovo odlučujući meč. Jeste važna utakmica, ali nečće odrediti tok takmičenja - rekao je Martins i dodao:

- Što se tiče Zvezde, suočićemo se sa kvalitetnom ekipkom koja ima i karakter. Niko se neće braniti. Zvezda je ekipa koja je smirena i ima strpljenja. Koriste svoje šanse tokom meča. Njihova utakmica sa Partizanom je totalno drugačija od onoga što nas očekuje u utorak veče u LŠ. I mi isto treba da imamo strpljenja kako bi ostvarili dobar rezultat.

FK Crvena zvezda Foto: MN Press

Osvrnuo se Martins i na pitanje o vezi navijača Zvezde i Olimpijakosa.

- Poznate su nam veze izmeđi navijača, ali za mene i mog kolegu je najbitnije da ekipe imaju lepu utakmicu koja će zadovoljiti srpski i grčki fudbal. Prijateljstva su prijateljstva, ali mi smo došli da pobedimo. Ne razmišljam o negativnom rezultatu, jer ni u jednu utakmicu ne ulazimo tako. Dobro smo pripremljeni i igraćemo utakmicu visokog kvaliteta i želimo da se pokažemo u pravom svetlu.

Treneru Olimpijakosa ''društvo'' na konferenciji je pravio i napadač Migel Anhel Gerero.

FK Olimpijakos, FK Crvena zvezda, koreografija Delije spremaju zajedničku koreografiju sa Gejt 7 Foto: MN Press

- Veoma poštujem istoriju Zvezde i njen kvalitet, ali i Olimpijakos je veliki klub i imali smo sjajne evrospke noći. Došli smo u Beograd samo sa jednim ciljem - da pobedimo. Ali neće biti lako, jer Zvezda ima snagu i kvalitet - rekao je Gerero i nastavio:

- Znamo i da se radi o lepom stadionu gde je sjajna i napeta atmosfera. Ali mi smo koncentrisani na teren i pripremljeni smo za dobar rezultat. Što se tiče golova koji se od mene očekuju, veoma je značajno da ih dajem. Ali fudbal vidim kao ekipni sport i svi treba da se zalažemo za tim. Tako i ja radim.

Video: Poslednji trening crveno-belih pred Olimpijakos

(M. Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA