≫ 

Obamejang sprečio poraz Arsenala: Tobdžije duže od decenije bez trijumfa na Teatru snova!

Dobra utakmica i podeljeni bodovi

  • 1
Britain Soccer Premier League Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Mančester junajteda i Arsenala odigrali su nerešeno u meču sedmog kola engleske Premijer lige 1:1 na Mančesterovom Old Trafordu.

Strelac za Crvene đavole bio je Skot Mektomini dok je jedini gol za Arsenal postigao Pjer Emerik Obamejang.

Prvih tridesetak minuta meča proteklo je uglavnom u mirnom tempu, niti jedni niti drugi su bili preterano opasni po gol rivala, a do 27. minuta šut ka golu nisu imali ni Tobdžije ni Đavoli.

U poslednjih petnaestak minuta prvog dela igre borba se rasplamsala i to je rezultiralo velikom prilikom za Mančester u 28. minutu. Pereira je sjajno prošao i lepo nanišanio dole ulevo, ali je Leno odbranio.

Arsenal je morao da odgovori i to je preko Nikolasa Pepea učinio u 35. minutu, kada je odbranio David De Hea.

Novu dobru šansu za domaće imao je potom Markus Rašford u 42. minutu, kada nije istrčao do kraja u kontri i sapleo se, pao i prokockao je. I kada se očekivalo da ekipe odu na odmor bez golova, usledio je šok u smiraj poluvremena.

Skot Mektomini je primio loptu na ivici kaznenog prostora od Rašforda, namestio je na desnicu i raspalio po njoj, pogodio rašlje i ostavio ukopanog Lena na golu Arsenala za 1:0.

U nastavku je Arsenal krenuo konkretnije i kada Lukas Toreira nije pogodio metu u 51. minutu, to je uradio Obamejang u 58. Iskoristio je očajno dodavanje Aksela Tuanzebea, loptu je presekao Baka i iz prve doturio pas do Obamejanga koji je izašao sam pred De Heu i savladao ga.

Pregledan je nakon toga i VAR snimak, ali Obamejang nije bio u ofsajdu i momci u žutim dresovima su počeli da slave. Samo nekoliko napada kasnije, Čejmbers se našao u dobroj poziciji za šut i tuš za Đavole. Pucao je preko gola i ostalo je 1:1.

Britain Soccer Premier League Foto: Tanjug/AP

Pogba i Mektomini su nakon toga imali dve prilike, Junajted je bio nešto bolji i posle faula Davida Luiza pred kaznenim prostorom mogao je i do sva tri boda u 91. minutu. Rašford je namestio loptu, šutirao, Leno je bio na mestu i ostalo je nerešeno.

Arsenal je posle ovog meča četvrti sa 12 bodova, dok je Junajted na desetom mestu sa devet bodova.

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Video: Lazar Marković pokazao magiju driblingom za špice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA