≫ 

Čudesan preokret Zvezde za slom Olimpijakosa: Tri gola u pola sata, za "prvenac" u Ligi šampiona

Sjajno drugo poluvreme crveno-belih, strelci Vulić, Milunović i Boaći

FK Crvena zvezda - FK Olimpijakos Foto: Marko Jovanović

Posle celodnevne navijačke fešte, fudbaleri Zvezde i Olimpijakosa odmerili su snage u nezaboravnom meču koji je, nakon 0:1 na poluvremenu, u nastavku protekao u dominaciji srpskog prvaka, za prvi trijumf u Ligi šampiona ove sezone - 3:1.

Gol za goste delo je Semeda, Olimpijakos je do vođstva stigao potpuno zasluženo (37. minut), kaznio veoma lošu Zvezdu koja je na poluvremenu ispraćena zvižducima navijača.

Zvezdin junak kvalifikacija Borjan nije se proslavio u toj akciji, Semedov centaršut je praktično sam sebi "uterao" u mrežu, na opšte iznenađenje svih na stadionu. Za brigu "regularnih" navijača Zvezde, ne i onih sa severne tribine, koji su, kao i njihove kolege iz Grčke, aplauzima pozdravljale golove oba tima. Bilo im je svejedno šta se dešava na terenu.

FK Crvena zvezda - FK Olimpijakos Foto: Marko Jovanović

Sem gola Portugalca, gosti su imali još dva pokušaja koja su mogla da budu kobna po Borjana u prvom poluvremenu. Gerero je pretio u tim situacijama, i to u roku od dva minuta, srećom nije bio precizan pa su Beograđani mogli na predah sa "lepih" 0:1 s obzirom na igru koju su prikazali u prvom delu meča.

Koliko je Zvezda bila neubedljiva u prvom poluvremenu svedoči i podatak da je prvi šut u gol protivnika, i uopšte ka golu, imala tek u 45. minutu preko Jovančića.

Upravo je njegova izmena donela pomak u igri Zvezde, tačnije ulazak Vulića, ali je ključni trenutak zapravo bio crveni karton Bezije, nakon što je sapleo Kanjasa, za drugu javnu opomenu u 58. minutu.

Bio je to trenutak kada se Zvezdi ukazala prilika koju nije smela da ispusti...

Vulić je samo osam minuta po ulasku, "zategao" mrežu Olimpijakosa, pokupio je "ničiju" loptu u kaznenom prostoru - golman Olimpijakosa nije imao šanse.

FK Crvena zvezda - FK Olimpijakos Foto: Marko Jovanović

Pojačale su se ambicije domaćim igračima, logično: postignut je gol sa igračem više, apetiti su porasli, nisu igrači Vladana Milojevića marili ni za bratske vibracije sa tribina - krenula je Zvezda po pobedu!

Velika ofanziva isprva nije dala rezultata, a malo je nedostajalo da Zvezdin elan surovo satre Meriha u 86. minutu. Bila je to definitivno šansa utakmice: neometan je bio igrač gostiju na "prvoj stativi", trebalo je samo da ubaci loptu u mrežu, ali je promašio čitav gol!

I onda, za četiri minuta - dva gola Zvezde u režiji Marka Marina!

Najpre je iz kornera pogodio "u trepavicu" Milunovića, ovaj trznuo glavom za mat golmana Atinjana, i potpuni delirijum na stadionu, za najavu pobede koaj je bila na vidiku.

U 90. minutu, još jedan Milojevićev "džoker", Boaći, bio je na pravom mestu u pravo vreme, i on je sačekao korner Marina baš kao Milunović - spremno, vešto, energično, zapečatio pobedu Beograđana i veliki preokret u još jednoj značajnoj evropskoj utakmici.

FK Crvena zvezda - FK Olimpijakos Foto: Marko Jovanović

Crvena zvezda - Olimpijakos 3:1 (0:1)

Crvena zvezda: Borjan - Gobeljić, Degenek, Milunović, Rodić - Kanjas, Jovančić - Garsija, Marin, Van la Para - Tomane.

Olimpijakos: Žoze Sa - Torosidis, Semedo, Merija, Cimikas - Kamara, Buhalakis - Benzija, Lovera, Masuras - Gerero.

FK Crvena zvezda - FK Olimpijakos Miloš Degenek otpozdravlja navijačima Foto: Marko Jovanović
FK Crvena zvezda - FK Olimpijakos Gazda Olimpijakosa Evangelos Marinakis Foto: Marko Jovanović

Liga šampiona, 2. kolo

Crvena zvezda - Olimpijakos 3:1

(Vulić 62, Milunović 87, Boaći 90 - Semedo 37)

Totenhem - Bajern Minhen 2:7 (1:2)

(Son 12, Kejn 61 pen. - Kimih 15, Levandovski 45+1, 86, Gnabri 53, 55, 83, 87)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    2. oktobar 2019 | 08:33

    Ponovo je krenuo Miloje da sacuva dupe sa ocajnom taktikom i sa promasenim Van la parom 4 2 3 1 ali mi je drago sto je posle isključenja krenuo ofanzivno da vidi da samo takav pristup i nacin igranja daje rezultat na kraju, pogotovo ako igras kuci kao mi sinoc

  • mihailovic

    2. oktobar 2019 | 09:09

    Crvenoj Zvezdi cestitam na pobedi ! Bavim se fudbalskim trenerskim pozivom u inostranstvu i zelim preporuciti treneru Milojevicu da promeni takticki deo igre Crvene Zvezde. Zasto je Crvena Zvezda bila slavna 70-ih,80-ih i uzela titulu sampiona Evrope 1991 ? , zato sto je Crvena Zvezda oduvek igrala napadacki svih 90 minuta uz jaku odbranu i vezni srednji red i navalu,sada legende Crvene Zvezde Dragana Dzajica,Cole Jankovica,Pizona,Dule Savica,Darka Panceva,Milosa Sestica,Sinise Mihailovica. Ali nije samo rec o posebnoj klasi igraca Crvene Zvezde u ono vreme vec takticki deo ,morate Milojevicu da promenite taktiku uvezbavanja na treninizima i pripremati Crvenu Zvezdu da igra napadacki svih 90 minuta i da daje golove kao sto smo videli sinoc Totenhem-.Bajern Minhen 2-7. Biti gladan golova svih 90 minuta to je recept Milojevicu.Igraci Crvene Zvezde zele da daju mnogo golova a vi kao trener uvedite napadacku taktiku svih 90 minuta. U Evropskom fudbalu samo pametnom napadackom taktikom se dobijaju sve utakmice. Postovati protivnika ali igrati svoju igru svih 90 minuta dace Crvenoj Zvezdi opet pune stadione i velike nacionalne i Evropske pobede bas kao sto je nekad 70-ih,80-ih Crvena Zvezda bila najlepsa i najbolja a na vama je Milojevicu da nastavite Zvezdine zvezde put uspeha i pobeda.

  • Pevci

    2. oktobar 2019 | 00:09

    Zao mi Zvezde sad ce Totenhem morati da popravlja gol razliku na njima nece stati na 3 komada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA