Neka nova Zvezda: Šta se to promenilo na poluvremenu protiv Olimpijakosa?

Stoji da su crveno-beli imali igrača više, ali i pre isključenja Benzije viđen je drugačiji pristup kod izabranika Vladana Milojevića

Miloš Vulić

Foto: Marko Jovanović

Zvižduci sa istočne i zapadne tribine Marakane, koji su na poluvremenu utakmice protiv Olimpijakosa parali uši, bili su jasan pokazatelj da navijači Crvene zvezde nisu bili zadovoljni igrom svojih miljenika u prvom poluvremenu meča 2. kola Lige šampiona!

Malo zbog rezultata (crveno-beli gubili sa 1:0), a definitivno malo više zbog partije srpskog šampiona koja je podsećala na onu anemičnu iz 161. večitog derbija.

Sve je vodilo ka tome da će Zvezda doživeti još jedan udarac, udarac koji bi joj verovatno već u 2. kolu raspršio snove o evropskom proleću, ali je Marakana u nastavku videla neku novu Zvezdu - za neke i neočekivanu!

Zvezdu koja kao da se resetovala tokom pauze i zaigrala drugačiji fudbal. Zaigrala je ključna reč, jer je srpskom šampionu u prvom delu falilo upravo to - da igra!

Tome su umnogome doprinele izmene Vladana Milojevića koji je iz igre izbacio Dušana Jovančića i Radživa Van La Paru, a umesto njih su ušli Miloš Vulić i Ričmond Boaći koji su postigli golove.

Vulić -  kiseonik koji je nedostajao Zvezdinom veznom redu!

 

Ričmond Boaći

Boaći slavi gol, iza njega su Vulić i Rodić Foto: Marko Jovanović

Ovaj prvi je definitivno pokazao da u potpunosti zaslužuje da bude član startne postave, jer je Zvezdina sredina terena prodisala njegovim ulaskom. Nije se libio da preuzme odgovornost, da on bude taj pokretač akcija, pogotovo u trenutku kada je Marko Marin ''bačen'' na poziciju desnog krila u poslednjih pola sata.

Zvezda je napokon zaigrala po ukusu navijača, sa samo jednim defanzivnim vezistom (Kanjas, kasnije je umesto njega ušao Petrović), a taj model iz drugog poluvremena, uz dva napadača, priželjkuju mnogi kojima je crveno-bela boja u srcu.

Jeste Zvezdi na ruku išlo i isključenje Benzije na početku drugog poluvremena, ali se odmah po izlasku na teren jasno videla želja izabranika Vladana Milojevića da urade nešto veliko. Uostalom, i Zvezda je protiv Kopenhagena igrala sa 10 igrača nešto više od sat vremena i uspela je da idrži. To samo govori da od ekipe prekoputa tebe govori koliko je spremna da naplati tog igrača više.

Hose Kanjas, Yassine Benzia

Trenutak kada je sudija pokazao crveni karton Benziji Foto: Marko Jovanović

A ta ''neka nova Zvezda'' je u drugom delu uputila čak 18 udaraca, za razliku od dva koliko smo videli u prvom. Od tih 18 - pet je bilo u okvir gola, devet van njega, dok su četiri šuta blokirana.

Posed lopte u drugom delu bio je ubedljivo na strani Zvezde (58-42), dok je u prvom poluvremenu viđen egal u pomenutom posedu (50-50).

Zvezda je imala ukupno 124 pasa više od tima iz Pireja (201 u prvom i 225 u drugom delu), dok se činjenica da je sredina terena prodisala u nastavku jasno ogleda u preciznim pasovima. U prvom poluvremenu 170-163 za Zvezdu, u drugom čak 195-69 na strani srpskog šampiona.

Olimpijakos je u prvom delu imao više dugih i kratkih pasova, dok su oni srednji bili na strani Zvezde. U nastavku - totalna dominacija beogradskih crveno-belih uz još jednu napomenu da je Zvezda, ipak, imala igrača više - 26:13 kratki, 151:43 srednji i 18:13 dugi.

Hose Kanjas

Kanjas je ostavio dobar utisak na sredini terena, ali je morao da napusti meč zbog povrede Foto: Marko Jovanović

Marko Gobeljić i Nemanja Milunović su međusobno razmenili najviše pasova - ukupno 30 - što i nije čudo s obzirom na to da se defanzivna linija tokom meča najčešće i dodaje.

Ne računajući pasove defanzivaca jedni ka drugima, ali i prema saigračima, Miloš Vulić je igrač koji je definitivno najviše gledao napred. Četiri pasa su bila ka Garsiji, tri prema Marinu, dva prema Boaćiju i Tomaneu...

Od Vulićevog ulaska u igru, skoro svi pasovi defanzivne linije su išli ka njemu. Degenek mu je osam puta dao loptu, Milunović pet, dok su pre njegovog ulaska najviše gledali ka Marinu i Kanjasu.

Konačno gol(ovi) iz kornera!

 

Nemanja Milunović

Nebeski skok Milunovića za 2:1 Foto: Marko Jovanović

Zanimljivo je i to da je Zvezda protiv Olimpijakosa slavila zahvaljujući i centrašutevima iz kornera koji su bili velika boljka crveno-belih od dolaska Vladana Milojevića koji je o njima govorio i tokom priprema na kojim su se njegovi momci mučili u tom segmentu.

- Ponekad fali i koncentracija, ali radimo na tom segmentu. Moramo bolje, imamo dobre skakače - govorio je Milojević u Austriji letos.

Zvezda je prethone sezone u Evropi, računajući i kvalifikacije, dala 17 golova. Iz kornera - samo jedan direktan, a još jedan ako računamo Benov gol protiv Spartaksa. Tada je Meleg centrirao, Degenek skrenuo do Bena, a ovaj u mrežu.

Gledajući mečeve od pre dve sezone, crveno-beli su iz kornera indirekno dali dva gola Florijani u Beogradu. Oba puta su se lopte odbile, a Srnić i Boaći su bili na pravom mestu. Međutim, direktno iz kornera - ništa! A postigli su ukupno 19 golova.

Ove sezone Zvezda, do meča sa Olimpijakosom, u Evropi nije dala nijedan gol posle kornera, a odigrali su ukupno devet utakmica. Ne računajući pomenuti u utorak veče.

Što se tiče Super lige, jedini gol iz kornera na devet mečeva Zvezda je dala nedavo protiv Voždovca. Strelac je bio Ben, i to posle karambola u kaznenom prostoru.

Ono što definitivno može da brine Milojevića jeste loša forma Dušana Jovančića i činjenica da se novajlija Radživ Van La Para nikako ne snalazi u crveno-belom dresu. Zvižduci tokom izmene jasno govore kako je mišljenje navijača najtrofejnijeg srpskog kluba o njemu.

Milojević će imati i ozbiljan zadatak da probudi Mirka Ivanića koji već određeno vreme sedi na klupi, s tim da protiv Olimpijakosa nije bio ni u protokolu. S onim pravim Ivanićem, kakvog na Marakani žele da vide, Zvezda bi mogla da igra i na rezultat i na lepotu. A to je svakako po ukusu navijača.

Tih poslednjih pola sata protiv Grka mogao bi da bude željeni model...

(M. Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kursumlija

    2. oktobar 2019 | 15:25

    E a kada igra Partizan?Nit ko pise nit ko spominje tu gospodu🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣U senci su😂😂😂😂😂😂😂🔴⚪🔴🔴🔴⚪⚪⚪🔴⚪

  • Pera

    2. oktobar 2019 | 15:55

    Ajde molim vas ne lupajte, šta se promenilo?!?!? Promenilo se to da su dobili crveni karton.

  • Zvezdan

    2. oktobar 2019 | 15:56

    Igra iz druge polovine drugog poluvremena je taj recept. Samo to primeniti i Zvezda moze do trofeja LS. Vreme je da neko, posle Porta, zagorca zivot ovim milijarderima iz Engleske, Spanije, Nemacke.. Zvezda to moze!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA