≫ 

Oglasio se Tole Karadžić o Zvezdinoj ideji za osam stranaca: Nudi možda i najbolje rešenje!

Počasni predsednik FSS-a smatra da bi idealna bila neka mera između sadašnjeg broja i predloženog od strane crveno-belih

  • 24

Počasni predsednik Fudbalskog saveza Srbije, Tomislav Karadžić, koji je godinama bio alfa i omega srpskog fudbala, dao je izjavu za list Danas, u kojoj je komentarisao inicijativu Crvene zvezde da se poveća broj stranaca sa 4 na osam.

Karadžić ističe da Statut FSS morao da se poštuje, ali i da razume želju timova koji igraju Ligu šampiona i Ligu Evrope za povećanjem broja stranaca. Ipak, on veruje da bi brojka koju traži Zvezda uticala na "gušenje" domaćih igrača, te nudi predlog koji je nešto između.

- Prvo, trebalo bi poštovati Statut FSS, odnosno tajming eventualnog uvećavanja broja stranaca u protokolima utakmica srpske Superlige. Drugo, razumljiva mi je potreba učesnika Lige šampiona i Lige Evrope za takvim pojačanjima, da bi mogli da se ravnopravno nose sa rivalima tamo, a tim pozitivnim rezultatima konstantno popravljaju svoj materijalan položaj. Ostali, platežno manje sposobni klubovi, trebalo bi da stave akcenat na rad s mlađim kategorijama. S tim što ni ovi „veliki“ ne bi smeli da zapostave svoju „proizvodnju“ prvotimaca - rekao je godinama prvi čovek srpskog fudbala, nakon čega je izneo i svoj nezvanični predlog.

– Trebalo bi imati meru u svemu, pa i ovome. Osam stranaca bi vodilo u gušenje domaćih igrača, zbog čega mi se šest takvih fudbalera čini kao razumnija mera.

Video: Ovako izgleda stadion Astane: Partizan igra na svemirskom brodu

Pre dve godine Partizan je igrao u Evropi na proleće, a kvota da će to ponoviti ove sezone, odnosno da će biti u prva dva tima u grupi sa Mančester Junajtedom, AZ Alkmarom i Astanom, je 4,00! Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za učešće Partizana u Ligi Evrope.

Čim završe meč u Kazahstanu, crno-beli će okrenuti pogled ka Holandiji gde igraju AZ Alkmar i Mančester Junajted (18.55). Kvota na keca je 3,05, na iks 3,25, a na Crvene đavole, koji se nalaze u jako lošoj formi, 2,40. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Az Alkmar - Mančester Junajted.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Танкосић Воја

    3. oktobar 2019 | 12:53

    Потписали смо споразум о приступању ЕУ, нема потребе да ти било шта паметујеш. Сведоци смо и добро памтимо шта си ти радио док си водио Савез. Колико си крао за Партизан и како си на сраман начин отерао једну величину какав је Радомир Антић. Некад је боље ћутати.

  • Косингас

    3. oktobar 2019 | 12:38

    Шта овај злотвор има више да прича о било чему? Уништио је српски фудбал и репрезентацију. Ем што је крао за Партизан, ем је отерао Радомира Антића и тако нас уканалио деценијама. Резултат сви видимо.

  • Cuj to!

    3. oktobar 2019 | 12:42

    Ko ima kvalitet od domacih igraca, za njega ce uvek biti mesta u svim domacim klubovima, ali dosta vise guranja na silu domacih igraca na ustrb klubova koji hoce nesto da postignu u Evropi, sad smo dosli u situaciju da se sa jednom Grckom borimo za to 15. mesto, a ljudi iz njihovog saveza se ne prave pametni da stavljaju neka ogranicenja. Ako za dve godine nasi klubovi budu igrali to trece takmicenje, sto je izvesno vrlo, sve ide na dusu saveza, valjda ce tada shvatiti da NISU SPASILI, NEGO SAHRANILI domaci fudbal. I jos nesto, da to pravilo daje rezultate neke, valjda bi nam pre svega reprezentacija napravila neki uspeh za sve ove godine, ili mozda i jeste??!! (Plasirasmo se dva puta na SP nekako)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA