≫ 

Šokantan poraz Bajerna za prekid strašne serije, Milioneri prokockali bodove u Frajburgu!

Nisu uspeli Bavarci da slave na svom stadionu

  • 1
FK Bajern Minhen Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Bajerna iz Minhena poraženi su na Alianc Areni od Hofenhejma 2:1, čime je prekinuta serija bez poraza u Bundesligi koja traje od februara ove godine!

Tokom čitavog meča Bavarci nisu uspevali da uspostave svoju igru i ritam koj isu u prethodnim mečevima, kako u rvenstvu, tako i u Ligi šampiona, lomili rivale i nizali gol za gol. Umesto toga, viđeno je poluvreme bez postignutog gola.

U nastavku, usledio je "hladan tuš" za domaćina. Bavarci na sredini terena gube loptu, da bi bukvalno "u dva poteza" Gajger proigrao Adamajana za početno vođstvo i muk na Alijanc Areni. U nastavku, mogući poraz trgao je aktuelnog šampiona Nemačke, a jednu od šansi Levandovski, posle odlične asistencije Milera, glavom pretvara u gol.

Ipak, veliko slavlje trjalo je svega 5 minuta, jer je Adamajan na sličan način kao i kod prvog gola, ponovopostigao pogodak za vođstvo i ispostaviće se konačnih 2:1.

Da podsetimo, prethodni poraz u prvenstvu Bajern je doživeo 2. februara, dakle sredinom prošle sezone. Dok je trenutno, u seriji od 10 utakmica bez poraza, posle izgubljenog Superkupa Nemačke od Dortmunda od 2:0 početkom avgusta.

FK Bajern Minhen Foto: Tanjug/AP
FK Bajern Minhen Foto: Tanjug/AP

Nije se proslavila ni Borusija iz Dortmunda koja je osvojila samo bod na gostovanju Frajburgu gde je bilo 2:2. Aksel Vitsel doneo je početno vođstvo gostima, ali je domaćin poravna rezultat preko Valdšmita u 55. minutu.

U nastavku, popularni Milioneri su poveli preko Hakimija, ali je u 89. minutu Akanđi prosledio loptu u sopstvenu mrežu za konačnih 2:2.

Kada je reč o ostlaim mečevima, mnogo uzbuđena viđeno je i u Leverkuzenu gde je Bajer uzeo bod gostujućem Lajpcigu, 1:1.

Bundesliga, 7. kolo:

Herta – Fortuna 3:1 (2:1)

(Ibišević 37, Dilrosun 44, Darida 62 – Henings 32p)

Subota:

Bajern – Hofenhajm 1:2 (0:0)

Levandovski 73 - Adamjan 54, 79

Leverkuzen – Lajpcig 1:1 (0:0)

(Foland 66 - Nkunku 78)

Frajburg – Dortmund 2:2 (0:1)

(Valdšmit 55, Akanđi ag. 90 - Vitsel 20, Hakimi 67)

Panderborn – Majnc 1:2 (1:2)

(Zolinski 14 - Kvaison 8, Brosinski 32p)

18.30 Šalke – Keln

Nedelja:

13.30 Menhengladbah – Augzburg

15.30 Volfsburg – Union Berlin

18.00 Ajntraht – Verder

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA