≫ 

Da Srbija bude prvak sveta: Stolica saopštio spisak i održao predavanje novinarima!

Novi selektor mlade fudbalske selekcije Srbije Ilija Stolica predstavio je svoj plan rada

  • 2
Ilija Stolica Foto: MN Press

Ilija Stolica je novi selektor mlade reprezentacije, a pred brojnim novinarima predstavio ga je Vladimir Matijašević, sportski direktor FSS. Selektor mlade reprezentacije odabrao je 24 igrača za dva predstojeća kvalifikaciona meča protiv Bugarske i Poljske.

Posle poraza u Rusiji i nerešenog ishoda sa Letonijom, ovo će za Srbiju biti važni dueli na putu do Slovenije i Mađarske, domaćina Prvenstva Evrope 2021. godine.

Spisak igrača Mlade fudbalske reprezentacije Srbije Foto: FSS

Novi selektor je povukao, za ovdašnje uslove, nesvakidašnji potez time što je na zvaničnoj promociji pred novinarima detaljno govorio o principima koji će ubuduće važiti u igri Orlića, ali ne samo njih, već prema planu i svih mlađih generacija pod okriljem FSS.

Isto predavanje koje je danas održano novinarima kasnije će biti predočeno i samim reprezentativcima. A sve sa ciljem...

- Želimo da javnosti približimo način funkcionisanja i rada jedne selekcije, barem selekcije kakve je mi vidimo", rekao je Stolica u prisustvu sportskog direktora FSS Vladimira Matijaševića i koordinatora za mlađe selekcija Gorana Grkinića sa kojim je sarađivao i u Voždovcu.

Ilija Stolica Foto: MN Press

Sada nešto drugačije okolnosti. Drugačiji i sistem rada.

- Želja da po dubini povežemo sve selekcije, jer rad u selekcijama je speficična stvar. Nemate dovoljno vremena i prostora da sprovodite trenažne procese u klubovima. Ovde to moramo da zamenimo istim radom u svim selekcijama. Da se jednog dana prenese na A tim.

- Potencijal naših igrača nije dovoljno iskorišćen. Usmeravani su pogrešno. Da li su to menadžeri, prijatelji, pa čak i porodica iz najboljih razloga nije ni bitno, ali sve to uvodi u egoizam, a to se ne završava dobro. Ne koristimo taj potencijal i zato što igrači nisu dovoljno upoznati sa sistemom zato što se on često menja, pa nam se to sve kasnije obije o glavu u A timu".

Ilija Stolica Foto: MN Press

Dakle, prvi zadatak je sve reprezentativce uvesti u sistem. Sve zarad ostvarenja cilja, koji je ako pitate Stolicu...

- Da A tim bude prvak sveta! Nisam nesvestan situacije u kojoj smo, ali ako ne razmišljamo tako nećemo nikad doći u situaciju da se borimo za takve stvari. Cilj nije obaveza, već pravac. Španci su prvo poosvajali trofeje u mlađim generacijama, pa su inficirani tim šampionskim genom posle zavladali na seniorskoj sceni. To je posledica minimum desetogodišnjeg rada. Kasnije su to uradili i Nemci. Sad mislim da sleduje Engleska. I mi moramo da se ponašamo tako, kao da ćemo biti ovde 10 godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srle

    7. oktobar 2019 | 17:02

    Kakva pozitivna promena u odnosu na onog gedžu i tatinog sina Milovanovića

  • ZZ

    8. oktobar 2019 | 08:09

    Sa ovakvim FSS i sudijskom organizacijom, teško!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA