≫ 

Bivši čelnik Milana osuo paljbu po Bobanu i Maldiniju: Igračka karijera ne znači i dobru direktorsku

Mirabeli tvrdi da trener nije kriv za rezultate nego direkotri koji su mu dovodili igrače koji se ne uklapaju u njegov stil igre

  • 1
Zvonimir Boban, Paolo Maldini, Milan Foto: Guliver/Getty Images/Alessandro Sabattini

Iako je leto obećavalo sezona je počela izuzetno loše za Milan, a pored otpuštenog trenera Marka Đampaolija na udaru su i Paolo Mladini i Zvonimir Boban, a poslednji koji ih je "potkačio" je bivši sportski direktor Milana Masimilijano Mirabeli.

Upravo Maldini i Boban obavljaju posao koji je Mirabeli radio u klubu u sezoni 2017/2018, a 50-godišnji funkcioner ističe da su igračka i direktorska karijera dve totalno drugačije stvari.

Milan ne sme da živi u prošlosti, to mu je veliki problem. Istoriju ne smete da zaboravite, ali ne smete joj ni robovati. To što su bili veliki šampioni ne čini dobrim klupskim čelnicima - rekao je Mirabeli.

Masimilijano Mirabeli Masimilijano Mirabeli dok je radio u Milanu; printscreen: YouTube/The USOS

Trener Đanpaolo je na izlaznim vratima, ali nekadašnji sportski direktor smatra da on nije glavni krivac za loše rezultate na početku sezone, već tim koji mu je sastavljen.

Svi napadaju Đampaola kojeg smatram odličnim trenerom, ali oni koji ga poznaju znaju da Milan mora da ima tim koji odgovara njegovom stilu igre. Ovo nije tim koja igra fudbal u njegovom stilu - ističe Mirabeli.

Glavni problem po njegovim rečima je nedostatak "desetke" odnosno plejmejkera.

Suso je jedan od najvažnijih igrača Milana, ali on nije "desetka". Zapravo oni nemaju pravog čoveka za tu ulogu. Nisu dobro komunicirali međusobno dok su slagali tim i zato sada ne igraju dobro - tvrdi nekadašnji Mirabeli.

Video: Ko je krivac za haos u svlačionici seoskog tima?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    9. oktobar 2019 | 00:32

    Upravo tako u zadnja 2 prelazna roka kupili 3 leva beka...Rodriguez, Laxalt i Hernandez...A nemaju nijednog zadnjeg veznog tipa Matić ili Casemiro...Možda Biglia

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA