≫ 

Ništa od Spaletija, Milan sad juri još jednog bivšeg trenera Intera!

Mnogo para se traži, a malo je mogućnosti

  • 0

Činilo se u jednom trenutku da je sve dogovoreno i da će Lućano Spaleti nakon Intera sesti na klupu Milana, ali trener koji je još uvek vezan ugovorom sa Neroazurima, nije pristao na prekid tog ugovora zarad manje para.

Spaleti je bio želja Zvonimira Bobana, a kako je to propalo na red je došla Maldinijeva želja Stefano Pioli.

Pioli je takođe bivši strateg Intera, a radio je još i u Laciju, Kijevu i u Fiorentini gde je dobio otkaz u aprilu ove godine.

Spaleti je još uvek na platnom spisku Intera i to sve do kraja isteka ugovora 2022. godine. Po tom ugovoru on godišnje zarađuje 4,5 miliona evra, a na bruto nivou to će iznosti i 20 miliona evra do isteka.

Inter je pristao da ga pusti, naravno, kako bi se ratosijao velikih rashoda za bivšeg trenera. Plan uprave Neroazura je bio da mu isplate 2 miliona evra, pored već tri plate koje je dobio ove sezone, umesto 4,5 koje mu slede za celu godinu međutim, Spaleti nije prihvatio da inkasira manje od onoga što će dobiti ako do leta 2022. bude van fudbala.

FC Inter - FK Milan Foto: Tanjug/AP

Njegov plan je bio da od Milana traži platu od 5 miliona evra po sezoni i da od Intera uzme ostatak novca za ovu sezonu i tako da za tri sezone prihoduje istu količinu novca.

Bepe Marota, međutim, važi za ozbiljnog pregovarača, ali ne dozvoljava alavost pojedinaca, što se najbolje videlo u slučaju, do tada nezamenljivog, Maura Ikardija. Kada je Spaleti odbio tu ponudu i tražio više, Marota se zainatio i rekao da je njegova sledeća ponuda manja od prve, sve zbog alavosti.

Cela netrpeljivost dve stane je krenula onog trenutka kada je Spaleti bio smenjen i pored ostvarivanja cilja i ulaska u Ligu šampiona. Od tada nije u dobrim odnosima sa upravom kluba, a posebno sa Marotom, pa je iskusni Italijan rešio da klub ne časti ni jedan evro.

Međutim, alavost mu je oduzela nešto možda još vrednije, da na terenu predvodi ljutog gradskog rivala i da im eventualnom pobedom u derbiju naškodi i više nego finansijski.

Sa druge strane, po pisanju italijanskih medija, Pioliju je tokom dana ponuđen dvogodišnji ugovor vredan 1,5 miliona evra po sezoni, što je mnogo prihvatljivije za tim koji je u fazi konsolidovanja nakon zabrane igranje Evrope zbog kršenja finansijskog fer-pleja.

FK Milan - Inter Stefano Pioli za vreme mandata u Interu; Foto: AP/Tanjug

Iako je generalni direktor Ivan Gazdis prvobitno bio protiv dovođenja Piolija, Maldinijevu ideju je podržao Boban i ubedili su ga da je on pravo rešenje za klupu Milana.

Ako ponovo ne dođe do iznenadnog preokreta već tokom dana bi trebao da se ozvaniči raskid saradnje sa Maurom Đampaolijem, a već u sredu bi Rosoneri trebalo da dobiju novog stratega.

Pored Polija u igri je bo i Rudi Garsija, koji je bio izbor sportskog direktora Rikija Masara, ali su ipak Maldini i Boban ''odneli pobedu'' ovog puta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA