• 16

Zvezda nema naše odobrenje da igra u Zvečanu: Salihu jasno poručio crveno-belima!

Uprkos predlozima UEFA, iz saveza tzv.Kosova poručuju da srpski klub nije dobro došao na meč Kupa Srbije u sredu od 14 sati

  • 16

Fudbalski klub Crvena zvezda neće dobiti saglasnost tzv. Fudbalskog saveza Kosova (FFK) da igra utakmicu protiv Trepče u Zvečanu u okviru Kupa Srbije, izjavio je generalni sekretar FFK Erold Salihu.

Salihu za RTK2 ističe da je Zvezdi potrebna dozvola FFK jer se utakmica, kako je naglasio, odigrava na tuđoj teritoriji i da nije moguće da bude zvaničnog karaktera.

- U Srbiji će sigurno sada da se pitati zašto. Reći ću vrlo iskreno, nikada, čak ni u vreme Jugoslavije, od 1946. godine Fudbalski savez Kosova nije bio član Fudbalskog saveza Srbije, već je bio punopravni član Fudbalske federacije Jugoslavije. Znači, nikada nije bilo takmičenja na teritoriji Kosova - rekao je Salihu za RTK2.

On je dodao da se utakmica Trepče i Crvene zvezde kosi sa statutom FFK, UEFA i FIFA.

FK Crvena zvezda - FK Sparta Prag, Delije Sever, navijači, Koreografija, Kosovo i Metohija

Foto: A. Nalbantjan

- Mi nikada nećemo dati takvo odobrenje. Uvek ćemo dozvoliti da dođu Zvezda i Partizan ili ko god, ali samo za prijateljske utakmice i utakmice humanitarnog karaktera. Zvanične utakmice ne može biti. Fudbalska federacija Kosova nije policija da to spreči. Obavestili smo policiju, FIFA i UEFA".

Salihu tvrdi da se "uvek stvaraju vestački problemi u trenutku kada se pokušava zbližavanje dva naroda".

- Sve ovo nije trebalo ni Fudbalskom savezu Srbije koji se sigurno nije ni pitao o ovome, mislim da je ovo stav države Srbije. Ovo je glup potez, izvinjavam se na izrazu, jer svakim danom imamo sve bolje odnose i sa Fudbalskim savezom Srbije i ostalim Savezima u regionu - zaključio je on.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • M

    Normalno da zvezda nejma pravo da igra utakmicu kupa svoje zemlje na teritoriji druge zemlje bez odobrenja vlasti te zemlje.

  • nibrS

    'Ajde Delije, sad' da vas vidimo... Kako "stub srpstva" predvodi svoj klub na Kosmetu...

  • Pele

    Vratiće špitarska policija Zvezdu sa administrativnog prelaza i niko neće intervenisati kao i do sada

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima