Ekskluzivno! Jarni o susretu sa Batom Mirkovićem u hodniku Maksimira posle hvatanja za međunožje!

Dvadeset godina niko nije znao ništa o ovom susretu i pozdravu posle čuvene utakmice

  • 23
Robert Jarni, Batica Mirkovic, Maksimir Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Jamie McDonald/Allsport/Getty images/MN Press

Kada u Srbiji nekome pomenete Roberta Jarnija, prva asocijacija je utakmica na Maksimiru 1999. godine između Hrvatske i Jugoslavije i Zoran Bata Mirković i njegov "zahvat" ka muškosti legendarnog reprezentativca "Vatrenih".

Snimak kako Mirković hvata Jarnija za muškost i dobija crveni karton u meču koji je bio "više od igre" zauvek je ostao urezan u pamćenje javnosti na našem području.

I to je nepravda prema ovakvoj legendi fudbala sa područja Balkana, jer je Jarni tokom karijere igrao za velikane poput Real Madrida i Juventusa, sa Hrvatskom je bio treći na svetu 1998. godine, a sa mladom reprezentacijom Jugoslavije bio je prvak sveta u generaciji legendarnih "Čileanaca" 1987. godine.

Svakog 9. oktobra u sportskoj javnosti u Srbiji i Hrvatskoj jedna od glavnih tema kada su u pitanju tekstovi "na današnji dan", Robert Jarni je jedna od glavnih tema.

Robert Jarni Robert Jarni; Foto: Guliver/Stu Forster /Allsport

Telegraf je tim povodom kontaktirao Jarnija, ne bi li izneo svoje viđenje te situacije od pre 20 godina i kako na nju gleda danas. Pričalo se svašta, da on i Mirković ne razgovaraju, ali on ističe da je prošlost ostavio iza sebe, kao i da bi rado voleo da se vidi sa Mirkovićem danas, jer veruje da bi se dobro nasmejali na sve ono što se desilo na Maksimiru 1999. godine.

Otkrio nam je i nešto o čemu niko nikada nije pisao 20 godina, a to je da su on i Mirković razgovarali odmah posle meča na Maksimiru.

- Naravno da nemam nikakvih problema ako se sretnemo i da popričamo. Bar ćemo se dobro nasmejati. Stvari koje se dogode na terenu, tamo i ostaju. Bar to pravilo vredi za mene oduvek - poručio je Jarni za Telegraf nakon pitanja da li bi posle 20 godina voleo da se sretne sa Mirkovićem i da popiju kafu, a zatim nam je otkrio i da su se pozdravili u hodniku Maksimira.

- Videli smo se mi u hodniku nakon utakmice i pozdravili se bez velikih problema. Njemu je bilo laknulo jer su prošli dalje - poručio je Robert Jarni za naš portal.

Mirković nije ponosan na svoj potez

robert jarni Zoran Mirković hvata Jarnija za muškost; Foto: youtube/printscreen/Iggy Speed

Zoran Bata Mirković ne voli mnogo da priča o meču na Maksimiru i kako sam kaže, odavno bi ga zaboravio, da ga novinari svake godine ne podsećaju na to. U razgovoru za naš portal on je prošle godine poručio da nije nikakav heroj zbog tog čina, već su to bili njegovi saigrači koji su izdržali sa igračem manje do kraja meča.

- Verujte mi, taj slučaj sa Jarnijem sam potisnuo i verovatno bih ga odavno zaboravio da me vi iz medija svake godine ne podsećate šta se desilo.

Kada smo mu predočili da ga zbog tog gesta Srbi gledaju kao heroja nacije, Mirković je dao odlučan odgovor.

- Ma, kakav heroj. Heroji su oni momci, koji su tada celo poluvreme izdržali sa igračem manje – prisetio se Zoran Mirković.

(D. Uštević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • @123

    9. oktobar 2019 | 18:58

    I Batica i Jarni su svetska klasa,a samo da podsetim na terenu maksimira, na toj utakmici su bili fudbaleri koji bi danas po slobodnoj proceni vredeli vise od dve milijarde evra,siguran sam u to . Danas jedan fudbaler koji ne zna da hoda a kamoli da igra fudbal, vredi 150 miliona evra,tu mislim na Ser GEJa Milinkovica Savica itd. !!!

  • Sergej

    9. oktobar 2019 | 17:15

    Da je igrao Rambo dao bi im 10 golova

  • Hm

    9. oktobar 2019 | 17:54

    A zašto niko nije objavio zašto je Mirković to uradio? Šta mu je Jarni rekao kad ga je tako isprovocirao? Sigurno nije bez razloga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA