• 1

Zvezda stihom iz čuvene pesme poručila Srbima na Kosovu: Stižemo!

Crveno-beli su na putu do Zvečana i nadaju se da neće doživeti neprijatnosti sa albanske strane

  • 1

Fudbaleri Crvene zvezde krenuli su put južne srpske pokrajine, Kosova i Metohije, gde bi u sredu od 14 časova trebalo da odigraju meč sa Trepčom.

Praksa koja ranije nije bila problem, odjednom je to postala za čelnike Fudbalskog saveza tzv. Kosova koji su zabranili crveno-belima dolazak, jer tvrde da se time narušava autoritet FSK.

Zvezda je u međuvremenu došla do pisma koje je FIFA uputila na Kosovo sa ciljem da se ovakve utakmice u interesu fudbala ne zabranjuju.

Fudbaleri su iz Ljutice Bogdana autobusom krenuli dan ranije, a klub je preko svog zvaničnog naloga to i podelio sa pratiocima uz citat "zemljo slavnih vitezova", deo stiha iz čuvene pesme "Oj Kosovo, Kosovo".

Inače, Zvezda je i ranijih godina bez prevelikih problema odlazila u južnu pokrajinu gde je u nekoliko navrata igrala mečeve sa Gračanicom na terenu sportskog centra "Dragan Džajić".

Pre dve godine se dogodila neprijatnost kada je fudbaleru Kalidu Auču zabranjeno da pređe administrativnu liniju jer njegova rodna Uganda nije priznala nezavisnost Kosova.

Pored toga, Zvezda je tada morala da promeni i autobus na prelazu kako na teritoriju južne pokrajine ne bi ušla autobusom sa srpskim tablicama.

Video: Zvezda u šestom minutu nadoknade stigla do pobede u Kruševcu

(Telegraf.rs)

Komentari

  • 🔴⚪🔴⚪

    Све Делије, од Србије... ❤️

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima