Nejmar ušao u istoriju reprezentacije Brazila: Pretekao Ronaldinja, Ronalda i Robinja!

Jubilarni 100. nastup sa reprezentaciju

  • 0
Nejmar, Brazil-Senegal Foto: AP/Tanjug

Sa 27 godina Nejmar je uspeo da odigra već 100 mečeva za reprezentaciju Brazila što ga stavlja na šesto mesto igrača sa najviše nastupa u dresu Karioka.

Reprezentacija Brazila odigrala je prijateljski meč protiv Senegala, koji je završen rezultatom 1:1. Brazil je poveo golom Roberta Firmina već u devetom minutu, a izjednačenje je gostima doneo Famara Diediu sa bele tačke u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena.

Međutim meč je obeležio jubilarni 100 nastup Nejmara. Ovom utakmicom izjednačio se sa Robinjom na večnoj listi na šestom mestu.

Igrač PSŽ-a bio je jedan od retkih igrača koji su odigrali svih 90 minuta na ovom prijateljskom meču.

Brazil - Senegal Reprezentacija Brazila; Foto: AP/Tanjug

Dalji napredak na listi rekordera po broju nastupa za reprezentaciju može da usledi već na sledećem meču 13. oktobra protiv Nigerije. Ukoliko Nejmar bude igrao i taj 101. meč izjednačiće se na petom mestu sa legendarnim golmanom Klaudiom Tafarelom.

Nejmar je do sada već pretekao legende poput Ronaldinja koji je na 10. mestu sa 97 nastupa, Ronaldo sa 98 utakmica deli osmo mesto, tu je još i Đalma Santos sa takođe 98 nastupa.

Ako odigra protiv Nigerije, ispred napadača PSŽ-a biće štoper Lusio sa 105 nastupa, Dani Alveš sa 115, Roberto Karlos sa 125 i neprikosnoveni rekorder po broju nastupa Kafu sa 142 utakmice.

Nejmaru nedostaje jedan pogodak da pretekne Ronalda i da ostane najbolji strelac sa najviše nastupa. Trenutno na kontu ima 61 gol dok je Ronaldo postigao 62.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA