• 4

Ovo je trebalo da imamo u Humskoj protiv Albanije: Hrvati u Splitu koristili anti-dron puške!

Bili su spremni na sve

  • 4

Dronovi su danas uobičajena pojava, kakva pre pet godina nisu bili, pa su hrvatski policajci u Splitu bili spremni i na incidente u kojima bi ove sprave mogle da učestvuju.

Otud pred utakmicu Hrvatske i Mađarske na Poljudu i pripadnici specijalne policije ATJ Lučko iz Zagreba i to naoružani - puškama za dronove!

Svaka od ovih pušaka prema pisanju portala 24hr vredi čak po 40.380 era, a Hrvati ih imaju od 2017. godine, s tim što primarna namena nije obezbeđivanje sportskih dešavanja već vazdušnog prostora iznad štićenih ljudi.

Puška radi po principu ometanja i prekidanja frekvencije između daljinskog upravljača i drona, pa onaj ko drži pušku suštinski preuzima kontrolu nad dronom i može ga oboriti ili spustiti mirno.

Ova Hp-47 puška svakako bi dobro došla srpskim snagama reda pre pet godina kada su Albanci izazvali incident na stadionu Partizana u utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Tada je iznad terena stadiona Partizana preleteo dron noseći zastavu "velike Albanije".

Da podsetimo, nedavno je i na utakmici Karabaga i Dudelanža u Ligi Evrope viđena slična situacija kada je dron u Luksemburgu iznad stadiona nosio zastavu Republike Arcah, odnosno regiona Nagorno-Karabah zbog kog Azerbejdžan ratuje sa Jermenijom.

Video: Dron-operater otkriva ko sve može da upravlja dronom, gde, kada i kako

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Miki

    Posto to nismo imala i nismo sprecili taj teroristicki napad svi rukovodioci sluzbi bezbednosti su trebali da podnesu ostavku da su imali obraza a posto nisu imali trebali su da busu smenjeni!

  • trener

    Nije "marakana" nego stadion fk Partizan. Prijava i registracija drona pa i nije tako jednostavna, ni jeftina,zato i ima toliko ilegalnih.

  • ratar

    E jesu nas tu zeznuli za sva vremena. Mislim pamtice se ova fora sto godina.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima