≫ 

Italijani već otišli na Evropsko prvenstvo, kiks golmana koštao Špance plasmana već posle 7 kola!

Furija nije još matematički obezbedila Euro 2020

  • 0
Italy Greece Euro 2020 Soccer Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Italije pobedili su Grčku sa 2:0 u sedmom kolu grupe J kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, dok je Španija remizirala sa Norveškom 1:1

Italijani su poveli golom Žoržinja u 63. minutu sa bele tačke. Opravdan penal je dosuđen pošto je Andreas Bukalakis odlučio da se igra golmana pa rukom odbranio šut Lorenca Insinjea.

Italy Greece Euro 2020 Soccer Foto: Tanjug/AP

Verati je prethodno prošao po levoj strani, vratio Insinjeu koji je sa 12 metara šutirao i iznudio jedanaesterac. Precizan je bio Žoržinjo i Italijani su imali 1:0.

Olimpiko u Rimu se još jednom podigao na noge petnaest minuta posle prvog gola kada je sjajnom levicom poslao "žabicu" po zemlji i sa više od 25 metara pogodio ćošak gola na kom je stajao Aleksandros Paskalakis.

Italijani posle sedam utakmica imaju maksimalan 21 bod i prvi su u grupi ispred Finske koja ima 12, Jermenije i BiH sa po deset, Grčke sa pet i Lihtenštajna sa dva boda.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Španci su vodili od 47. minuta pogotkom Saula. Saul je sa dvadesetak metara šutirao precizno i jako i kaznio jednu lošu odbranu domaćina na stadionu u Oslu.

Norvežani su do remija stigli u četvrtom minutu sudijske nadoknade. Kepa Arizabalaga je kasno istrčao da odbrani napad kapitena Norveške Omara Elabdelauija, oborio ga je i sudija je opravdano pokazao ka penalu.

UEFA Euro 2020 Soccer Spain Norway Foto: Tanjug/AP

Precizan je bio Džošua King i Norveška je stigla do desetog boda u grupi F. Špancima je posle šest pobeda ovo bio prvi remi pa sada imaju 19 bodova.

Nalaze se na prvom mestu, a drugoplasirana je Švedska sa 14 bodova, treća je Rumunija sa 13, te Norveška sa deset. Peta je Malta sa tri boda i Farska Ostrva nemaju nijedan bod.

Inače, na ovom meču je Serhio Ramos postao rekorder španskog nacionalnog tima po broju nastupa u dresu Furije. Prestigao je Ikera Kasiljasa i sada ima 168 zvaničnih mečeva za Španiju.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Švedska je u grupi F pobedila Maltu sa 4:0, ali je dva gola postigla iz penala (oba Sebastijan Larson), a jedan je bio auto-gol Maltežana, sve u drugom pluvremenu.

Prvi gol na meču je pre svega navedenog postigao Danijelson u 11. minutu. Lihtenštajn i Jermenija su remizirali 1:1.

Ranije u toku dana su odigrane još četiri utakmice: Gruzija i Irska su odigrale nerešeno 0:0, Bosna je pobedila Finsku 4:1, Danska Švajcarsku 1:0, a Rumunija je bila bolja od Farskih Ostrva sa 3:0.

Kvalifikacije za Euro 2020, sedmo kolo, subota:

Grupa D:

Gruzija - Irska 0:0

Danska - Švajcarska 1:0 (0:0)

(Poulsen 84)

Grupa F:

Farska Ostrva - Rumunija 0:3 (0:0)

(Puškaš 74, Mitrica 83, Keseru 90+4)

Malta - Švedska 0:4 (0:1)

(Danijelson 11, S. larson 58pen, 71pen, Aguis 66ag)

Norveška - Španija 1:1 (0:0)

(King 90+2p -- Saul 47)

Grupa J:

Bosna i Hercegovina- Finska 4:1 (2:0)

(Hajrović 29, Pjanić 37p, 58, Hodžić 73 - Pohjapalo 79)

Italija - Grčka 2:0 (0:0)

(Žoržinjo 63p, Bernardeski 78)

Lihtenštajn - Jermenija 1:1 (0:1)

(Frik 72 - Barsegjan 19)

Video: Konačno smo i to dočekali: Niče novi stadion za ponos srpskog fudbala!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA