≫ 

Zeleni "Azuri" - kakvo svetogrđe! Italijani prošli na Euro, ali je javnost užasnuta novom opremom

"Renesansna promena" izazvala mnogo polemika u javnosti

  • 15
Fudbaleri Italije Foto: Tanjug/Ap

Fudbalska reprezentacija Italije prva je koja se plasirala na Evropsko prvenstvo 2020. godine, i to u zaista nesvakidašnjem maniru - u zelenim dresovima!

Manćinijeva "skvadra" savladala je Grčku u Rimu 2:0, golovima Žoržinja iz penala i Bernardeskija, oba gola viđena su u drugom poluvremenu, posle veoma lošeg prvog Azura, koji nakon sedam utakmica imaju svih sedam pobeda, uz gol-razliku 20:3!

"Olimpiko" je na poluvremenu zviždao svojim fudbalerima, jer ovi u prvih 45 minuta nisu uputili šut ka golu Grka, a na kraju su svi zajedno slavili plasman na Evropsko prvenstvo.

Fudbaleri Italije Foto: Tanjug/Ap

Ipak, ono što je ostao kao najjači utisak u subotu uveče bila je boja opreme Italijana, kontroverzna zelena, koju su još samo jednom nosili u istoriji.

Zeleni su bili i davne 1954. godine, i tada u meču koji je odigran u Rimu, i to protiv Argentine kada su slavili istovetnim rezultatom kao i protiv Grka.

Međutim, danas se malo kome dopada ova promena. Neuobičajena je. Za mnoge nepotreban iskorak. Naruživanje "svetog plavog" dresa, najprepoznatljivijeg simbola Italije.

List "Tuttosport" je na dan utakmice naslovnom stranom bukvalno izrazio protest zbog novog dizajna:

"Zeleni dres, kakvoi svetogrđe", pisalo je na udarnom delu naslovnice.   

U objašnjenju zelene boje, proizvđač opreme "Puma" je dao sledeće pojašnjenje, naravno u saglasju sa FS Italije.

- Inspirisani Rensesansnim periodom i u slavu brojnih mladih fudbalera koji su postali glavni protagonisti uspeha Azura - aludirano je na čak 12 igrača u Manćinijevom sastavu ispod 25 godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dex33

    13. oktobar 2019 | 12:13

    Neki dresevi se nikad ne menjaju i to bi morao da zna svaki proizvodjac ma koliko bio inovativan. Ne menjas zuti dres brazila ili plavi italije ili narandzasti holandije... to su simboli naroda ne samo dresevi.

  • Boske100

    13. oktobar 2019 | 11:17

    Pa pametan narod, samo kod nas prolazi tamo neka crvena oprema, a vazda smo bili PLAVI.

  • Pele

    13. oktobar 2019 | 13:03

    Meni nije jasno zašto talijani uopšte imaju plave dresove kad im u zastavi nema nigde plava boja već zelena. Tako da im zeleni dresovi bolje pristoje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA