Mitrović pred Litvaniju: Prvo da pobedimo Litvance, a ako dam neki gol, to je samo bonus

Skautirali smo ih dobro, znamo šta očekujemo, tvrdi igrač Orlova

  • 11
Foto: Telegraf.rs

Srpski napadač Aleksandar Mitrović kaže da pred meč sa Litvanijom u osmom kolu grupe B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo nema nepoznanica.

Srbija i Litvanija su lani igrale u Ligi nacija, a onda su spojene i u kvalifikacijama za EP do koga Orlovi verovatno samo uz mnogo sreće mogu da se domognu.

Mitrović je na prošlom meču, prijateljskom protiv Paragvaja postigao pobedonosni gol pred nadoknadu vremena, pa je novinare pred susret sa Litvancima zanimalo da li namerava da nastavi u istom maniru i u ponedeljak.

- Bilo bi lepo da nastavim sa golgeterskim nizom, ali je najbitnije da ekipa odigra dobro, da ostvarimo pobedu i ako padne još koji gol bilo bi super - rekao je Mitrović.

Video: Tumbaković o tome zašto Luka Jović nije pozvan u reprezentaciju

Na pitanje koliko mu je teško da postiže golove u situaciji kada se ekipa menja iz utakmice u utakmicu, Mitrović ostaje pri stavu da to tako mora jer selektor mora da pronađe dobitnu formulu.

- Moj posao je da dajem golove, nebitno protiv koga i sa kim igram. Nije mi lak posao, ali hvala Bogu imam dosta dobrih igrača koji igraju sa mnom, pored mene i na istoj poziciji. Jeste teško, ali trudim se da radim svoj posao najbolje moguće, a selektor ima pravo da traži ekipu u koju najviše veruje i da pruži šansu svima. Na nama je da tu šansu iskoristimo. Ja svaku utakmicu igram kao da mi je prva i poslednja, dajem sve od sebe i ako uz to onda super. Ako je to potrebno ekipi da ostvaruje dobre rezultate, ok, golovi su samo bonus - kategoričan je naš napadač.

Smatra da u meču neće biti mnogo iznenađenja ni sa jedne ni sa druge strane.

- Mislim da će biti drugačija utakmica. Nijedna nije ista, mada se mi već treći, četvrti put sastajemo za godinu dana pa se znamo i neće biti nekih velikih iznenađenja. Skautirali smo ih i znamo sve o njima, znamo šta da očekujemo i spremni smo - zaključio je špic Fulama.

Srbija i Litvanija igraju u ponedeljak od 20 sati i 45 minuta u Viljnusu. Pred taj meč, Srbija ima sedam bodova i treća je na tabeli grupe, a ispred nje su Portugalci sa 11 i Ukrajinci sa 16 bodova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA