Bosanci kritikuju Robija: Prosinečki nije zvao nijednog igrača iz domaće lige!

Veliki "Žuti" se ovih dana našao na meti kritika

  • 2
Robert Prosinečki Foto: Tanjug/AP

Robert Prosinečki će teško moći da odvede selekciju Bosne i Hercegovine na prvenstvo Evrope kroz kvalifikacije za ovo takmičenje i posle dobrog rezultata u Ligi nacija sa te strane mu se smešio sličan put kao i selektoru Srbije Mladenu Krstajiću.

Krstajić je solidno vodio Srbiju kroz ligu C, Lige nacija, a onda su u kvalifikacijama za Euro 2020 počeli problemi.

Razlika je što je Krstajić otišao još letos, Prosinečki nije doživeo debakl kao Srbija u Lavovu, ali je ponudio svoju ostavku posle poraza od Finske i Jermenije.

Njegovu ostavku Fudbalski savez BiH nije prihvatio, a sastanak koji je trebalo da bude održan u četvrtak - nije održan. Robi je nastavio da vodi tim i onda je usledio poraz od Grčke.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Kao po običaju na ovim prostorima, kada ne ide dobro, obično se traže raznorazni razlozi i bosanski mediji ih vide u jednoj činjenici - Prosinečki nije zvao nijednog igrača iz domaće lige, odnosno fudbalere koji igraju u BiH.

Sportsportba dodaje da je teško setiti se kada je Prosinečki bio na nekoj utakmici bosanske Premijer lige i konstatuje da su "Zmajevi" po tome jedinstveni u Evropi.

Od zemalja iz regiona, Slovenija i tzv Kosovo su imali po jednog igrača iz svojih liga, Crna Gora pet, Hrvatska šest, a Srbija i Makedonija po sedam.

Robert Prosinečki Foto: Tanjug/AP

Okosnica igre u timu Srbije jesu strani igrači, ali su i oni iz domaćeg prvenstva poput Miroslava Bogosavca ili igrača Zvezde i Partizana imali dobre role.

Zanimljivo je da ovakvu odluku Prosinečkog čitaoci uglavnom brane obrazloženjem da niko i ne treba da zove igrače iz Premijer lige, prosto zbog njenog (ne)kvaliteta.

Doduše, treba napomenuti da je Prosinečki pred leto zvao mladog golmana Sarajeva Vladana Kovačevića. Inače, Bosanci imaju dva kola do kraja kvalifikacija i potrebno im je svih šest bodova da bi mogli da se nadaju prolasku dalje.

Uz to, Finska ne sme da trijumfuje. Bosanci naredni meč igraju 15. novembra protiv Italije koja je već obezbedila plasman na Euro 2020, a tri dana kasnije igraju protiv Lihtenštajna.

Video: Husref Musemić o Prosinečkom i Zvezdinom čuvenom porazu u finalu Kupa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BOSNA

    18. oktobar 2019 | 20:08

    Steta sto Hajrovica nije prije zvao jer je bolji od pola drugih igraca, mnogi od njih se ponasaju kao manekeni.

  • ameban

    18. oktobar 2019 | 20:43

    A Fejsal Mulic..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA