≫ 

Estonci Hrvatima podvalili đubre kao veštačku travu: Iseckane gume za auto plaćene 150.000 evra

Susedi prevareni za ozbiljan novac?

  • 5
Foto: ILUSTRACIJA / Printscreen Youtube

Igrališe fudbalskog kluba Devetka iz Zagreba dobilo je novu veštačku travu... ili je bar tako trebalo da bude da trava koja je stigla iz Norveške preko Estonije nije već korišćena i plaćena "masno", skoro 150.000 evra!

Norveška TV2 pisala je o tome da je iz opštine Bodu, odnosno hale Nordlanšalen gde klub Bodu Glimt igra, uklonjena veštačka trava i ocenjena kao ekološki otpad.

Umesto da se tako i tretira, podloga napravljena od isečenih automobilskih guma i sa kolutovima korišćene trave ekološki "teške" kao 1,4 miliona kesa, preneta je putem oglasa na mreži Linkedin u Hrvatsku.

Kompanija ProTurf je unajmila estonsku firmu Advanced Sports Installations Europe (ASIE) da obavi posao uklanjanja otpada, što nije učinjeno već je preko Švedske i Finske otpad samo nestao i kasnije se pojavio u Zagrebu.

- Nisi mogao da igraš fudbal. Vremenom je postalo štetno za igrače. Travnjak se smatrao smećem - ispričao je za TV2 Lars Bang, sportski direktor opštine Bodu.

Trava je trajala šest godina, Pro Turf je za uklanjanje dobio 4,9 miliona norveških kruna (468 hiljada evra) za uklanjanje, ali je ona umesto na otpadu završila promenom papira na carini kao roba za prodaju.

Tako je prelazila iz zemlje u zemlju dok nije stigla do Hrvatske, a firma ASIE je prema pisanju Indeksa nastavila da se hvali objavama kako korišćenu i neupotrebljivu travu postavlja i dalje.

Video: Pavkov zatresao mrežu Radu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA