≫ 

Od Pjanića je bolji samo Ronaldo: Detaljne analize pokazuju da je Bosnac u životnoj formi!

Relevantni Institut za naučna istraživanja u sportu (CIES) kaže da je reprezentativac Bosne i Hercegovine drugi najbolji igrač Evrope po partijama u domaćim šampionatima do sad

  • 0

Neverovatno dobar start sezone za Miralema Pjanića u dresu Juventusa svrstalo ga je u red najboljih u Evropi po igrama u domaćim šampionatima po analizi Instituta za naučna istraživanja u sportu (CIES), a sam igrač kaže da je to zbog trenera Sarija zbog kojeg se ''zabavljaju'' na treninzima.

CIES je osmislio jedinstven pristup za ocenjivanje igrača iz utakmice u utakmicu, uzimajući u obzir proizvodnju i efikasnost kako ekipnu tako i individualnu. Na njihovoj listi najboljih igrača ove sezone Pjanić zauzima drugo mesto odmah iza Kristijana Ronalda.

Procenat dosadašnjih igra Portugalca u Seriji A je ocenjena sa 98.3 od mogućih 100, dok reprezentativac Bosne i Hercegovine trenutno ima prosečnu ocenu od 96.8.

Ljubitelji fudbala koji gledaju statistički kroz golove i asistencije možda ne bi rekli da je Pjanić u tako dobroj formi, jer je postigao svega tri gola i podelio dve asistencije, ali dublja statistika, ali i kritičari u Italiji puni su hvalospeva na račun veziste Juventusa.

Oni ističu da je ovo najbolji fudbal koji Bosanac igra u svojoj karijeri.

Juvaentus, Ajaks Foto: Tanjug/AP

U razgovoru sa Skaj Sport 29-godišnjak je rekao da ne zna da li je među najboljima u Evropi i svetu, ali da mu je cilj da bude sve bolji i bolji.

Moj cilj je da budem jedan od najboljih fudbalera sveta, ne samo u Italiji. Početak sezone mi je nagrada za posvećenost, rad i trud koji sam uložio svakog dana - počeo je priču Pjanić za Skaj.

Dok je nosi dres Rome pružao je odlične partije zbog kojeg ga je i Juventus kupio 2016. za 32 miliona evra. Digla se velika prašina oko tog transfera, najviše kod navijača Vučice. Međutim sada je nadmašio sve do sadašnje sezone.

- Ne znam da li mi je ovo najbolja faza karijere, ali se osećam spremno i igram s mnogo samopouzdanja, potpuno zreo fudbal. Dobro se osećam, ekipa uspeva da se izrazi na pravi način, uživam na terenu, a golovi mogu samo da me zadovolje. Ipak, ono što me najviše raduje jeste da smo prvi u Ligi šampiona i prvenstvu. Sada je na nama da rastemo zajedno, da napredujemo i iskoristimo ovaj zalet.

Juvaentus, Ajaks Foto: Tanjug/AP

Igrao je Pjanić i do sad dobro za Bjankonere, ali od dolaska Maurisija Sarija prosto briljira. Pronađena mu je prava pozicija i rola.

- Sa Sarijem se promenila igra Juventusa, na terenu se zabavljamo i ubeđen sam da možemo da budemo još bolji kako vreme bude prolazilo - ističe Pjanić.

Iako se mnogo osporavala odluka Đanluiđija Bufona po italijanskim medijima prvo da napusti Juventus, a sada i da se vrati iz Pariza, Pjanić kaže da je njegovo prisustvo veoma važno za ekipu.

Điđijevo prisustvo je jako važno, uvek smo mu zahvalni što je s nama. On je apsolutni lider naše svlačionice i na terenu. Uvek drži tim na oprezu, a onda to čini i sam izvrsnim paradama u igri. Ne iznenađuje me ništa, jer ga gledam svaki dan. On je broj jedan, verovatno i svih vremena - zaključio je Miralem Pjanić razgovor za Skaj Sport.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA