≫ 

Fergiju ću preporučiti alkohol, pa Škot je: Savo najavio Junajted i veliko druženje sa velikanom!

Duhovito je Milošević najavio dolazak sera Aleksa Fergusona

  • 1

Trener fudbalera Partizana, Savo Milošević, najavio je meč protiv Mančester junajteda u 3. kolu Lige Evrope.

Partizan je domaćin engleskom gigantu u četvrtak u 18.55, što je ujedno bitka za prvo mesto u grupi.

- U najkraćem, mislim da je pričati o važnosti i posebnosti utakmice izlišno. Čeka nas izuzetno teška utakmica, ali i praznik fudbala. Najbitnije je što smo svi zdravi i svi mogu da igraju. Nemamo puno puta priliku da igramo ovakve mečeve. Poslednji put sa Mančesterom smo igrali pre više od pola veka. Stalno pričam igračima da im igranje u Evropi donosi mnogo ako su pametni. Ovo može da bude mnogo značajno za sve nas - započeo je Savo.

Gledali smo meč između Mančestera i Liverpula. Kakav tim očekujete, isti ili drugačiji?

- U ovom momentu ne mogu da budem siguran. Moja pretpostavka je da Mančester neće izaći sa tri igrača nazad, već će se vratiti na četiri. Što se tiče samog sastava, vrlo je teško predvideti šta može da se desi. Imaju 4-5 povređenih igrača, a dosta su već menjali sastav kada je Liga Evrope u pitanju. Završni dogovor ćemo napraviti kada u svlačionici budemo videli njihov tim.

Britain Soccer Champions League

foto: Tanjug/Ap

Koliko je Milošević srećan što će večeras da vidi prijatelja sera Aleksa Fergusona, kako je tekla njegova konverzacija prethodnih dana sa jednim od najboljih trenera ikada i šta mu je preporučio da vidi u Beogradu?

- Velika čast je da on uopšte dolazi da gleda utakmicu, znate i sami u kakvim je godinama. Privilegovani smo. Ja ću ga videti i večeras na večeri. Nadam se da će on videti jednu dobru ekipu Partizana, a imamo i nekoliko mladih igrača koje možemo da predstavimo. Sve to ozbiljni treneri znaju. Sutra će pored Fergusona biti veliki broj ljudi koji želi da vidi te momke. To su neke teme koje će biti na stolu. Velika čast za mene je da mogu da kažem da sam radi sa Fergusonom. Što se Beograda tiče, puno stvari bih mogao da mu preporučim. Kao i za svakog Škota, jedna od stvari sigurno je dobar alkohol.

Milošević je apelovao na navijače, kakvu atmosferu očekuje na tribinama i koliko je bitno da podrška bude besprekorna?

- Naša publika je svesna važnosti ove utakmice. Očekujem veliku podršku, koja može da bude veliki podsticaj. Videli smo sinoć u Pioniru koliki stimulans može publika da bude za jedan tim.

Čuli smo šta možemo da očekujemo od Mančestera, navijača, a šta da očekujemo od Partizana?

Savo Milošević FK Partizan

Foto: Miroslav Todorović

- Verujem da možemo očekivati Partizan na maksimumu. Grupa ali i svaki igrač moraju da daju svoj maksimum. U nekim utakmicama smo pokazali da to možemo. Videćemo za koliko je dovoljan naš maksimum. Svakako, mi smo dužni da budemo najbolji što možemo.

Možete li da Partizan predstavite u onoj koži u kojoj vas doživljavaju rivali u Superligi? Možete li da izborite rezultat kakav su protiv vas napravili TSC, Mladost i neke druge ekipe?

- To je sigurno lepo razmišljanje, ali ne znamo može li to da se dogodi. Ako mogu nas da iznenade u našoj ligi, zašto mi ne bismo mogli, iako su distance još teže. Kada sam došao na ovo mesto, rekao sam vam da mi je ideja da približim Partizan nekim evropskim okvirima. Mislim da smo u poslednjih nekoliko meseci pokazali napredak u Evropi sa ozbiljnim timovima. Sutra je još jedna prilika da proverimo sebe i vidimo koliko smo se približili fudbalu u Evropi. Najvažnije od svega što možemo je upravo to, da se izmerimo i vidimo gde smo.

Fudbalski ekspert Skaj sporta Čarli Nikolas rekao je da će utakmica u Beogradu biti lud meč. da će biti 1:1 i da Mančester junajted treba da bude zadovoljan tim rezultatom. Šta vi mislite o tome?

- Lako je njemu da priča. Ne možemo sebi da dozvolimo luksuz da olako izgovaramo te reči i da olako prihvatimo takva mišljenja. Videli ste kako je teško izaći na kraj sa ekipama kao što je Totenhem, videli smo šta je bilo sa Zvezdom, kako je prošla. Biće veoma slično. Pričanje takvih stvari za nas bilo bi put u pakao. Ako možemo da odigramo preko 100 odsto, to bi bilo idealno, nikakvo drugo razmišljanje ne smemo da imamo u glavama.

PARTIZAN

Foto: MN Press

Da li bi vam više odgovaralo da Mančester izađe sa najjačim sastavom ili sa mlađim igračima koji imaju priliku da se dokažu?

- Ne mogu da odgovorim direktno na to pitanje. Prvi tim koji smo izveli u Lučanima nije uradio ono što treba, a dešavalo se da rezervisti budu motivisaniji. Mančester ima 25-30 igrača koji su najviši evropski nivo. Definitivno će izaći da pobede utakmicu ovde.

Kako se približava spektakl, da li se vraćaju emocije o vašem debiju u Aston Vili kada ste igrali protiv Junajteda, kada ste dali gol kroz noge?

- Nisam razmišljao o prošlosti ovih dana. Mnogo stvari sam zaboravio. Razmišljanje o prošlosti u fudbalu je samoubistvo. To iskustvo koje sam ja imao protiv Mančestera dok sam bio  u Engleskoj, ili ono ranije, kada je Partizan igrao sa njima sredinom 20. veka ne može mnogo da nam pomogne.

Malopre ste pomenuli Zvezdu, koja je protiv Liverpula na domaćem terenu pokazala da može da bude tvrd orah. Može li i Partizan da uradi tako nešto protiv Mančestera? Da izađe i ide na pobedu...

- Po našem sastavu videćete da nismo promenili ništa što smo igrali prethodnih meseci. Iz toga je jasno da nemamo strah, samo poštovanje prema velikom klubu. Ono što je Zvezda uradila prošle godine, svodi se na nivo čuda. Znate da se čuda ne događaju svake godine, mnogo toga mora da se poklopi. Mi ćemo da radimo za to ćudo sve što možemo, ali niko ne može da garantuje da će njega i biti.

Savo Milošević

Foto: Guliver/David Rogers/Allsport

Englezi su pitali Miloševića koliko publike očekuje na stadionu.

- Očekujemo pun stadion, da bude ludo, sjajna atmosfera. Očekujemo veliku podršku, koja nam je potrebna kada se suočavamo sa jednim od najvećih klubova na svetu. Što se tiče engleskog fudbala, nemoguće je jednom timu da uvek bude u vrhu. U moje vreme Mančester je sa Fergusonom osvojio sve, što nije lako održati. Ali, čak i danas Mančester je jedan od tri najveća kluba na svetu.

Šta je potrebno da neko postane dobar trener posle odlične igračke karijere?

- Ja ne mislim da sam postao trener, a kamoli dobar trener. Nisam odmah iz kopački uskočio u odelo, spremao sam se 12 godina za ovo što radim. Trenerski posao ima vrlo malo veze sa igračkim. Morate da arhivirate neke stvari, ostavite ih u prošlosti.

Pred ovu utakmicu, pričao je i motor Partizana, Saša Zdjelar.

Konferencija za novinare FK Partizan

Foto: Tanjug/Bojan Stekić

- Utakmica koju sanjamo da igramo svakog dana. Sanjamo da igramo u ligi kakva je njihova, sanjamo da igramo protiv njih. Mi smo se pripremili, imamo cilj, nadam se da ćemo na terenu pokazati sve od sebe - istakao je Zdjelar.

- Mi smo jednostavno takvi, gledamo njihovu ligu i mislimo da oni igraju malo lošije. To je velika greška, oni su protiv Liverpula pokazali da igraju ozbiljan fudbal. Oni neće doći samo da odigraju utakmicu. Kada pogledamo tim koji je igrao protiv AZ Alkmara, to su igrači koji vrede mnogo miliona. Oni uvek imaju  dve postave koje mogu da kombinuju.

U Srbiji se prati Premijer liga, koji ti je omiljeni engleski klub?

- Ja se izvinjavam ljudima iz Mančestera, ali moj klub je Liverpul. Džerard mi je bio idol od kada sam bio klinac.

S obzirom na rivalitet ta dva kluba, da li ćete sutra imati poseban motiv?

- Mislim da je to njihov derbi, mi imamo naš, daćemo sve od sebe da pokažemo kako mi -igramo.

Video: Domaća liga nam je bitna, moramo sve da shvatimo ozbiljno ili će biti problema

(Z. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Trtoguz

    24. oktobar 2019 | 09:17

    Ipak mu posalji flasu viskija jer nece ti taj doci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA