Španska liga će se igrati u Americi? Prihodi toliki da će navijači imati velike benefite

Fudbalski savez Španije još uvek ćuti

  • 1

Sve je veći pritisak na Fudbalski savez Španije od klubova da zbog marketinga, deo utakmica Primere prebace na drugu stranu Atlantka, pa će Viljareal i Atletiko Madrid igrati u Majamiju.

Prošle godine Barselona i Đirona su sve bili dogovrili da svoju utakmicu u sklopu šampionata odigraju na tlu Amerike, ali FS Španije i FIFA to nisu dozvolili na kraju.

Ove godine su za istom idejom posegnuli Viljareal i Atletiko Madrid koji su međusobno sve ugovorili.

Domaćin će biti Majami i stadion Hard rok (oko koga će se ubuduće voziti trke Formule 1). Meč je na programu 8. decembra i počeće u 22 sata po srednjeevropskom vremenu, odnosno u 16 po lokalnom.

Žoao Feliks i Serhio Ramos, Atletiko Madrid - Real Madrid Žoao Feliks jedan od najboljih fudbalera Atletiko Madrida; Foto: Guliver/Getty Images/Angel Martinez

Da je ovaj susret jako blizu parafa, govori i podatak da je takmičarska komisija dala zeleno svetlo, ali čeka se još Savez koji je za sada suzdržan.

Velika polemika se vodi u Španiji još od prošle godine kada je prvi predlog izašao na videlo. Jedni tvrde da to ruši integritet La lige i španskog fudbala, dok se drugi vode ekonomskim aspektom i jakim sponzorima koji bi doneli velike finansjske dobitke klubovima.

O kolikoj sumi se radi govori i to da je predsednik Viljareala Fernando Roig saopštio da će navijači imati brojne pogodnosti i besplatne letove, karte, smeštaje...

Santi Kazorla, Viljareal Santi kazorla jedan od najboljih igrača Viljareala; Foto: Guliver/Fotopress/Getty Images

Ka Majamiju može sa nama da krene 600 navijača, za njih je obezbeđeno besplatno noćenje u hotelu i povratak u Španiju. Osim toga, 3.000 pristalica povešćemo na meč sa Atletikom kad budemo gostovali  na Vanda Metropolitanu. Ostali će dobit popust u visini od 40 odsto na cenu sezonske ulaznice za narednu takmičarku godinu - rekao je Roig.

Stadion Hard rok je kapaciteta 64.700 mesta, a kako je velika populacja Majamija Hispanoamerikanaca očekuje se da će ovo biti pravi spektakl pred punim tribinama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    23. oktobar 2019 | 18:59

    Предлажем да и ова наша лига пређе тамо. Биће нам лакше, када буду тако далеко!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA