≫ 

Bivši kapiten Zvezde: U Superligi do decembra regularno, od decembra sve je namešteno!

Surovo iskren Nenad Kovačević

  • 49
nenad kovačević Foto: MN Press

Jedan od razloga što klubovi iz Srbije, pričamo o Zvezdi i Partizanu pre svih, teško mogu da se nose sa ekipama prvog evropskog ranga, je slaba liga i "tanka" konkurencija u borbi za najviši plasman. Beogradski "večiti" su nedodirljivi u svakom pogledu, superiorni u odnosu na rivale, i tako već decenijama, ali je u Evropi potpuno druga priča što se najjasnije videlo u duelu mačke i miša oličenih u duel Totenhema i Zvezde.

Crveno-beli su delovali kao "grupa građana" naspram fizički i taktički daleko obučenijeg engleskog sastava.

O velikom jazu koji postoji između Superlige i najjačih evropskih liga govorio je bivši kapiten Zvezde Nenad Kovačević, u osvrtu na debakl svog bivšeg kluba u Londonu.

- Ovo što Zvezda trenutno radi je najveći uspeh u istoriji - kaže na početku razgovora za Alo Kovačević, predvodnik sjajne generacije koja je u svojim redovima, predvođena trenerom Valterom Zengom, imala Žigića, Pantelića, Bastu, Jankovića...

fk crvena zvezda Tim Crvene zvezde pre početka utakmice sa romom 2005. godine: Milan Dudić, Vladimir Stojković, Boško Janković, Ardian Đokaj, Dragan Mladenović, Nenad Kovačević, Dušan Basta, Aleksandar Luković, Dejan Milovanović, Nikola Žigić i Milan Biševac. Foto: MN Press

Kovačević je ubeđen da bi taj tim lako izašao na kraj sa aktuelnom ekipom koju vodi Milojević.

- Moja generacija bi ovom timu Zvezde dala deset golova, a ne bi primila nijedan. Zašto? Zato što su se tada svi prezivali na "ić". Bio je tek poneki stranac koji je bio nebitan u ekipi. Danas su stranci u Zvezdi najbitniji. Poštujem, ali to je razlog zašto ne možemo da poredimo fudbal nekad i sad.

Aktuelni trener OFK Vršca smatra da srpski fudbal teško može dostići nivo bilo jačih evropskih liga, a zbog čega je to tako ima vrlo jednostavno objašnjenje.

- Do decembra je sve regularno, a od decembra do juna je sve namešteno, počevši od mlađih kategorija, pa do druge i prve lige. sve je već gotovo pre početka utakmice - decidiran je Piksi Kovačević.

Video: Aleksandar Mitrović se zahvalio Kokezi i Savezu na priznanju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    24. oktobar 2019 | 11:12

    Ako su ovi penali za zvezdu do sad bili regularni onda ne znam kako izgledaju oni neregularni?

  • Yahoo

    24. oktobar 2019 | 14:49

    Ovaj kaze da je i zvezda namestala? Ma nemoguce...

  • Ujka Zitko PFK

    24. oktobar 2019 | 11:50

    A pa da,sad mi je jasno sto severnjaci cute.Drzava CELA zna....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA