• 76

Vučić: Da nije bilo pomoći države, Partizan danas ne bi igrao protiv Mančestera!

Takođe, dodao je i to da Zvezda ne bi imala Gasprom kao sponzora da nije države

  • 76

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o novcu koji država Srbija da za lečenje dece u inostranstvu i tom prilikom je prokomentarisao i finansijsku pomoć koju su dobili Crvena zvezda i Partizan!

- Svake godine država ulaže i do tri puta više novca za lečenje dece u inostranstvu, a za lečenje dece obolelih od retkih bolesti, na primer, država je od 2012. godine izdvojila sedam milijardi dinara, odnosno 60 miliona evra, a za vreme bivše vlasti nula dinara - rekao je predsednik Aleksandar Vučić.

On je te podatke izneo u odgovor na navode pojedinih medija i komentare da država više novca daje "Crvenoj Zvezdi" i "Partizanu" nego za bolesnu decu.

- Nemojte da nam govorite da o deci ne brinemo, jer sve što radimo, radimo zbog dece i onih koji dolaze. Meni ova pruga nije potrebna, treba našoj deci koja će je koristiti narednih 100 godina - rekako je Vučić, odgovarajući na pitanje novinara kako vidi prigovore da su fudbalski klubovi dobili više novca nego što se daje za lečenje dece.

Aleksandar Vučić

Foto: Predsedništvo Srbije

- Taj demagoški pristup, kada kažete - što gradite ovu prugu, a imamo siromašnih ljudi, što njima ne date pare... Suština je da kada gradite prugu smanjujete siromaštvo - naveo je predsednik.

Kako je rekao, da su Partizan ili Zvezda neuspešni, da država nije dala novac FK Partizan, taj klub ne bi danas igrao u Evropi protiv Mančestera, jer ne bi dobili licencu da im država nije pomogla.

Takođe, kaže da i Zvezda, bez državne podrške, teško da bi imala sponzorstvo Gaspromnjefta.

- Da se desilo da ne igraju evropske kupove, protiv Bajerna, Mančestra, država bi bila kriva. Ali, pošto su prvo pričali da se jedan klub pomaže više nego drugi, a kada su videil da je veoma balansirano i da se vodi računa, našli su drugu priču - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • rade6

    Sto se ljutite na njega .Bre uprava vas je dovela dovde.Sad vam se podvlace Pantic i Vuletic cinkareci i kukajuci protiv Zvezde FSS UEFE i sta ja znam jos koga.

  • Tejgoooo

    Da nije bilo glasova Partizana ti danas nebi bio na budzetu.

  • Licemer

    Preziveo bi Partizan i bez tvoje i pomoci drzave, isto kao sto je i tvoja Z ezda prezivila u vreme dok ti niso bio na vlasti... A ako si nam ti pomogao Dabogda nikad vise ni igrali Evropu ni postojali ako smo spali na to da nam ti pomazes.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima