≫ 

Milošević "pecnuo" Solskjera: Nije imao veliki izbor za igrača utakmice, Partizan je na pravom putu!

Trener Partizana poručio je da je ponosan na svoj tim i igru u porazu od Junajteda

  • 12

Trener Partizana Savo Milošević bio je ponosan na svoj tim posle poraza od Mančester junajteda. On je poručio da je crno

- Čestitke Junajtedu, ali još veće čestitke mojim igračima za sve što su pokazali tokom 90 minut. Nije lako biti u istoj ravni, pa čak i bolji od tima kakav je Mančester junajted. Mogli smo odmah na početku da vidimo da su to neke drugačije brzine, adaptirali smo se posle 20 minuta, ali ovo što smo pokazali je apsolutno neverovatno, drago mi je što je ovakav ambijent bio, pokazali smo Evropi da možemo da budemo civilizovani i da pokažemo sjajnu sliku.

Da li ste videli situaciju kada je lopta pogodila u ruku igrača Junajteda?

- Zaista neću komentarisati suđenje, ne činim to ni u našoj ligi, to nije moj posao, dali smo maksimum, došli smo u protivnički šesnaesterac sa loptom u nogama, a u modernom fudbalu se time meri koliko je tim bio dobar, imali smo mnogo takvih situacija, ali smo uspeli da se izmerimo na velikom testu, ali smo najviše zahvaljujući igri Partizana da se približimo evropskom nivou.

Novinari su pitali Miloševića da li veruje da je Junajted mogao do gola, osim što je postigao jedan sa bele tačke.

- Mogao je, Mančester ima mnogo opasnih igrača napred, uspeli smo da neutrališemo njihove napadače, čak i kada su ušli Rašford i Džejms. Što se tiče Old Traforda, mogu samo da kažem da ćemo dati svoj maksimum kao i do sada i videćemo koliko će to biti dovoljno.

Dve utakmice gubite minimalnim rezultatom, ponovo je viđena neefikasnost u završnici, promenila se i situacija na tabeli, koliko će to uticati na vas?

Fk Partizan, Mancester Junajted Fudbaleri Partizana na kraju meča pred navijačima; Foto: A. Nalbantjan

- Što se tiče prvog pitanja, jasno je da imamo problem u realiozaciji, ovo je nešto što smo očekivali, jer smo limitirani na toj poziciji, ali kada igrate u tim brzinama, to je nešto što se događa. Ali iz iskustva znam da će to da se popravi, samo je na nama da se potrudimo da to dođe što pre. Drugo pitanje, ovaj nivo igre koji smo pokazali večeras, mislim da je dovoljan da u preostale tri utakmice izborimo plasman dalje, mislim da imamo šanse.

Šta mislite o skandiranju vašeg tima od strane navijača?

- Prezadovoljan sam, to se ne dešava često u Srbiji, kao što znate, to govori mnogo o kvalitetu naše igre, ne samo na ovoj, nego i na prethodnim utakmicama. Mi smo na dobrom putu, ono što Partizan radi jeste pravi put, jer i ovo je pokazatelj kada posle poraza dobijemo ovacije.

Asano je postigao jedan gol, ali vi verujete u njega i dajete mu šansu?

Fk Partizan, Mancester Junajted Takuma Asano; Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

- Njega mi i dalje na neki način čekamo, iako je njegova igra je sjajna, znam da će uskoro početi da postiže golove. Prezadovoljni smo njegovim igrama, ponašanjem i profesionalnošću. Potrebna nam je njegova brzina. Jednom kada počne da postiže golove, videćete o kakvom igraču je reč.

Solsjker je poručio da je po njemu Vilijams najbolji igrač Junajteda, ko je po vašem mišljenju bio najbolji u Partizanu?

Fk Partizan, Mancester Junajted Ole Gunar Solsjker; Foto: A. Nalbantjan

- Mislim da je moj kolega imao mali izbor, dok bih ja imao problem da izaberem jednog u odnosu na 10 ostalih - uz osmeh je poručio Milošević, koji je tim odgovorom malo i "pecnuo" kolegu.

Zašto je izmenjen Suma?

- Taktička zamena je bila, hteli smo svežu krv u timu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA