≫ 

Paklen doček Gavriloviću na prvoj konferenciji: Nikad hladnokrvnije odgovorio na nezgodno pitanje!

Novi trener Zvezde morao već posle prve utakmice da se suočava sa neugodnim pitanjima

  • 5

Novi trener Crvene zvezde Andrija Gavrilović poručio je posle meča da je promena ritma Barselone u drugom poluvremenu i čvrsta odbrana u kojoj su učestvovali svi igrači bila prelomna kada je u pitanju ishod meča u Pioniru.

- Barselona je podigla priitsak na loptu u drugom poluvremenu, fizički su igrali jaku defanzivu, imali su lake poene u kontri i to je bio ključ utakmice. Želeo bih da kažem da je Barselona sjajan tim, koji je vrhunski vođen od strane Svetislava Pešića. Imali su reakciju, kada im nije išlo najbolje. Kori Higins, koji je došao iz CSKA Moskve, je zbog faula izašao iz igre jer je igrao agresivnu odbranu, to je bitan detalj koji pokazuje da igraju za najviše ciljeve.

Novinari su Gavriloviću posle meča postavili dva pitanja. Prvo je bilo da objasni zašto Beron nije bio u sastavu.

KK Crvena zvezda - KK Barselona Andrija Gavrilović; Foto: Marko Jovanović

- Beron je posle utakmice u Tel Avivu otputovao u Ameriku uz odobrenje kluba jer mu se rodio sin, juče je doputovao, to je pet ili šetst dana putovanje, jedna iscrpljujuća situacija, to se dešavalo noću, stigao je pred trening i to je jedini razlog, jer se potrošio mnogo, nije trenirao za ovu utakmicu, spremali su se drugi igrači. Čestitali smo mu, evo i javno. Nismo ga cepali, ne bi on razumeo to cepanje, kao neko naš, tako da na kraju se dobro završilo, rekao je da nije ni bilo tako jednostavno, ali to su već detalji - rekao je Gavrilović.

Nakon toga je usledilo opširno pitanje koje je dobio vezano za minutažu Ognjena Dobrića. Gavrilović je na neugodno pitanje odgovorio hladnokrvno.

KK Crvena zvezda - KK Barselona Ognjen Dobrić; Foto: Marko Jovanović

- Minuti na spoljnim pozicijama se dele tako da imamo takvu raspodelu uloga da Dobrić deli minutažu sa nekoliko igrača, Lazić, Perperoglu, Davidovac koji je takođe bek-krilo, Dženkins... Treba pratiti ko ima učinak i zaslužuje da bude na terenu. Neprijatno je pričati o pojedincima. Dobrić je igrao 17.5 minuta, a Perperoglu 13 minuta, a Lazić 11 minuta. Svi igraju na istoj poziciji. Nekada će biti logičnije da neko bude u rotaciji, da neko igra više u minuta zbog toga što daje određeni kvalitet. Ali nisam video da se Perperoglu ili Lazić manje bore od Dobrića. Igrači su sa različitim karakteristikama, ali dele minute. Nema konkretnog razloga - odgovorio je Gavrilović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • smijurija od tima

    25. oktobar 2019 | 08:34

    Cega je ovaj trener i kome..??? dajte ljudi..pa ovo je za.ebancija..ko normalan da ovo prihvati kao neku ekipu..ziva sprdacina

  • Lud zbunjen

    25. oktobar 2019 | 15:24

    Tomić bi tukao novinara već kod prvog pitanja...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA