• 2

Još jedna sporna proslava gola: Robinjo i Bosanac salutirali uz saigrača Turčina zbog rata u Siriji

Nakon reprezentacije Turske i igrači Bašakšehira se pridružili ''akciji''

  • 2

U Turskoj sport ne može da se otrgne iz kandži politike pa su tako fudbaleri Bašakšehira, nakon reprezentativaca Turske, gol slavili salutiranjem, a ono što je izazvalo pažnju ovog puta je da su ih u tome podržali saigrači legionari.

Naime, na utakmici Lige Evrope između Bašakšehira i Volfsburga, koju su domaćini dobili sa 1:0, nakon postignutog gola Kavečija viđena je politička poruka: igrači su dotrčali do tribine i salutirali navijačima, a tim činom su podržali turske vojnike u ratu koji je eskalirao u Siriji.

Iako FIFA i UEFA ovakve i slične gestove kvalifikuju kao mešanje politike u sport, reakcije verovatno neće biti, kao što je nije bilo ni nakon ni nakon utakmice između Turske i Albanije, kada je takođe viđeno slavlje u istom maniru.

Zanimljivo je ovog puta što su pored strelca gola, Turčina Lavečija, salutiranje podržali i čuveni Brazilac Robinjo, kao i internacionalac iz Bosne i Hercegovine, Edin Višća, te Nigerijac Okečukvu Azubuke.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Caki

    Nacija nije vazna. Vazan je zajednicki stav. Ispravanmili neispravan, to je za diskusiju. A I vreme ce pokazati ko je bio u pravu, a ko nije.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima