Još jedna sporna proslava gola: Robinjo i Bosanac salutirali uz saigrača Turčina zbog rata u Siriji

Nakon reprezentacije Turske i igrači Bašakšehira se pridružili ''akciji''

  • 2
Edin Višća i Robinjo salutiraju, Bašakšehir Foto: AP/Tanjug

U Turskoj sport ne može da se otrgne iz kandži politike pa su tako fudbaleri Bašakšehira, nakon reprezentativaca Turske, gol slavili salutiranjem, a ono što je izazvalo pažnju ovog puta je da su ih u tome podržali saigrači legionari.

Naime, na utakmici Lige Evrope između Bašakšehira i Volfsburga, koju su domaćini dobili sa 1:0, nakon postignutog gola Kavečija viđena je politička poruka: igrači su dotrčali do tribine i salutirali navijačima, a tim činom su podržali turske vojnike u ratu koji je eskalirao u Siriji.

Iako FIFA i UEFA ovakve i slične gestove kvalifikuju kao mešanje politike u sport, reakcije verovatno neće biti, kao što je nije bilo ni nakon ni nakon utakmice između Turske i Albanije, kada je takođe viđeno slavlje u istom maniru.

Zanimljivo je ovog puta što su pored strelca gola, Turčina Lavečija, salutiranje podržali i čuveni Brazilac Robinjo, kao i internacionalac iz Bosne i Hercegovine, Edin Višća, te Nigerijac Okečukvu Azubuke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Caki

    25. oktobar 2019 | 16:23

    Nacija nije vazna. Vazan je zajednicki stav. Ispravanmili neispravan, to je za diskusiju. A I vreme ce pokazati ko je bio u pravu, a ko nije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA