• 1

Legendarni Francuz kritikuje Embapea: Okani se Nejmara, loše utiče na tebe, postaješ kao on!

Dugariju je zasmetala izjava mladog napadača nakon meča Lige šampiona kada je sebe stavio ispred tima, kako to ponekad ume Brazilac da uradi

  • 1

Nekadašnji francuski reprezentativac Kristof Dugari iskritikovao je mladog Kilijana Embapea zbog izjave koju je dao nakon utakmice trećeg kola Lige šampiona protiv Klub Briža u kojoj je postigao het-trik, ali ju je počeo sa klupe što mu je zasmetalo.

Dugari koji je u prošlosti zano dobro da ''opelte'' po Nejmaru i Žoze Murinju ovog puta je, više se može reći posavetovao neko iskritikovao, 20-godišnjeg napadača PSŽ-a Embapea.

''Problem'' je nastao zbog izjave nakon meča, a ne zbog igre.

- Želeo sam svima da pokažem koliko im je teško bez mene - rekao je Embape posle utkamice protiv Klub Briža kojuje PSŽ dobio sa 5:0 u gostima.

U nastavku razgovora Francuz je ishvalio saigrače, ali Dugari kaže da je jedanko važno da bude i dobar igrač i veliki čovek, da nepada na ovako sitnim greškama.

Kristof Dugari

Kristof Dugari čest je gost specijalizovanih fudbalskih emisija; printscreen: YouTube/VARDO ALL

- Neprijatno mi je bilo da slušam šta priča. Ostatak intervjua je savršen, jer govori o kolegama, timskoj igri, ali uvodni deo je sporanOsećao sam se posramljeno, možda zato što pripadam generaciji koja je zaražena fudbalom, za razliku od današnje koja kolektiv ne posmatra kao prioritet, već važnost daje individualnoj igri. Zato sam se osetio neprijatno. Možda Kilijanu stvarno jeste teško palo što nije počeo meč, ali je jednako bitno biti veliki igrač i dobar čovek. Ne kažem da Mbape nije dobar momak, ali već je dao nekoliko izjava koje mi se nisu svidele- započeo je svoje izlaganje nekadašnji napadač.

Ta rečenica nije u stilu mladog Francuza, a Dugari se plaši da je do toga došlo zobog lošeg uticaja Nejmara sa kojim se intezivno druži, i savetuje svog sunarodnika da ne postane kao on.

Kilijan Mbape

Foto: Marko Jovanović

Čini mi se da Embape počinje da liči na Nejmara. Pre bih izašao u grad sa Idrisom Gejom, Anhelom Di Marijom ili Andreom Eererom, koji važe za čistunce, nego sa Nejmarom, ali dobro, Mbapeov je izbor s kim će da se druži. Bojim se da se savršena priča oko ovog momka razvejava, žao mi je što se stvari tako brzo menjaju. Nažalost, ne ide na dobro - ističe Dugari.

Problem PSŽ-a, ali i velikih klubova je ''rat'' ega u svlačionici, a to je nešto što po rečima legendarnog Francuza ubija fudbal.

Primećujem individualizam kod igrača, a ne želim da vidim rat ega i borbu za ličnu statistiku - istakao je Kristof Dugari na kraju.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • kosmos

    Dugari jeste smarac ali je u pravu za ovo. Mnogo se pumpa Mbape, plitak je u glavi. Stering je bolji igrac od njega a on toga nije ni svestan.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima