≫ 

Zvezda pregazila Radnik u Surdulici, uz dva penala i futsal trik Garsije!

Sve je bilo rešeno posle 12 minuta, na kraju ubedljivih 5:0 za crveno-bele

El Fardu Ben Foto: crvenazvezdafk

Ako je Vladan Milojević tražio reakciju od svojih igrača na gostovanju u Surdulici, posle teškog poraza od Totenhema, dobio ju je - u svakom smislu te reči! Jer, Crvena zvezda je ubedljivo savladala Radnik rezultatom 5:0 (3:0) u 13. kolu Super lige Srbije!

Dvostruki strelac je bio El Fardu Ben (38, 56. penal), dok su mrežu Radnika tresli još i Milan Pavkov (6. penal), Aleksa Vukanović (12) i Mateo Garsija (65).

FK RADNIK - FK CRVENA ZVEZDA 0:5 (0:3)

(Pavkov 6 pen, Vukanović 12, Ben 38, 56 pen, Garsija 65)

Radnik: I. Kostić, M. Kostić, Marković, Georgiev, Makarić, Danoski, Pavlović (Đorđević 30), Bojić (Pejčić 59), Kričak, Stanisavljević (Damnjanović 68), Stojanović.

Klupa: Vujanić, Jokić, Tomić, Pavlov.

Crvena zvezda: Popović, Gajić, Pankov, Degenek, Rodić (Ivanić 78), Jovančić (Petrović 46), Kanjas, Garsija (Krstović 69), Ben, Vukanović, Pavkov.

Klupa: Vasiljević, Marin, Milunović, Simić.

Šampion Srbije je sav posao rešio u prvih 12 minuta meča, kada je na semaforu već stajalo 0:2, a da će bodovi ići u Beograd bilo je jasno do poluvremena.

Zvezda je tri gola u prvih 45 minuta dala posle tri greške domaćih igrača. Najpre je golmna Ivan Kostić u 6. minutu skrivio penal posle nesporazuma sa Pavlovićem, zatim je pomenuti igrač ''zaspao'' šest minuta kasnije i dozvolio Vukanoviću da ga preterči i zatrese mrežu.

A kao ''šlag na tortu'' Radnikovih grešaka bio je neshvatljiv kiks golmana Kostića koji je u 38. minutu neshvatljivo poklonio loptu Benu u kaznenom prostoru, a ovom nije bilo teško da je sprovede u praznu mrežu.

Jeste rezultat posle prvih 45 minuta bio visok, ali daleko od toga da je Milojević u potpunosti mogao da bude zadovoljan. Događale su se neke rupe na sredini terena, potom i u odbrani, ali Bojić i Makarić nisu koristili šanse Radnika.

Upravo je zbog tih rupa i nesigurne igre na sredini terena Milojević je na teren ubacio Petrovića umesto Jovančića, aprvu priliku u 54. minutu je imao Garsija. Promašio je sa nekoliko metara, kao što je to bio slučaj i u jednoj situaciji u prvom poluvremenu.

Zanimljivo, Garsija je dva minuta kasnije dao gol, ali je on poništen zato što je sudija Đorđić svirao novi penal za Zvezdu. Jeste lopta udarila u ruku jednog igrača Radnika, ali je Đorđić morao da pusti prednost u ovom slučaju. Ipak, rezultat se svakako promenio s obzirom na to da je Ben bio precizan sa bele tačke.

Garsiji kao da je bilo suđeno da postigne svoij drugi gol u sezoni (dao onaj evrogol Vojvodini), jer je u 65. minutu futsal trikom prevario Kostića i pogodio za visokih 5:0. Asistent je bio Milan Pavkov, a Argentinac je majstorski ''zarolao'' loptu.

To je bilo sve od Zvezde, iako se činilo da crveno-beli uragan neće stati dok Đorđić ne svira kraj. Milojević je, u međuvremenu, ubacio Krstovića umesto Garsije, a kod ovog se videla jasna želja da se upiše u strelce.

Šansu je u poslednjih 15 minuta dobio i Mirko Ivanić koji se oporavio od povrede, a to je donelo i određena pomeranja u timu. Rodić je izašao, Gajić je otišao levo, Degenek desno, a vezista Njegoš Petrović je otišao na poziciju štopera.

Nije se rezultat menjao, mada je Makarić u 85. imao najbolju poriliku za domaćina. Na kraju - 11. trijumf crveno-belih nad Radnikom iz isto toliko mečeva. Uz gol razliku 42:3

Zvezda posle 13. kola ima 33 boda, s tim da je crveno-belima ostalo da odigraju zaostali duel sa Čukaričkim. U narednom kolu, već u sredu, Zvezda na Marakani čeka TSC.

Standings provided by Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Red Star BL

    26. oktobar 2019 | 16:03

    Stvarno me vise sramota mig kluba za koji navijam 54 godine na sto smo spali i potpuno su upravu ovi sto prave sprdnje sa nama po medijima, kojem pravom Deliji trebaju ovakve pobede i titule i sta nam one zapravo znace ? Strasnooo

  • Red Star BL

    26. oktobar 2019 | 15:59

    Steta sto ove nase sudije ne sude nama i u LS, osvajanje iste bilo bi unapred zagarantovano.

  • Baster

    26. oktobar 2019 | 18:02

    U Evropi uzeli "par miliona". U našoj ligi neprikosnoveni. Opet sledećih nekoliko sezona titula naša,na ovaj ili onaj način. Može nam se. Puknite od muke glodari. Tešite se zbog Totenhema koji je popio sedam komada na svom terenu.. Zvezda trenutno jedini srpski brend!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA