≫ 

Rajkovićev rekordni niz traje: Osmi meč je sačuvao mrežu, bez premca je u Evropi!

Srbin na golu Remsa "pronašao sebe" u Francuskoj

  • 16
France Soccer League One Foto: Tanjug/Ap

Potez karijere napravio je Predrag Rajković kada je letos stigao u Rems. Četiri meseca kasnije - on je, po učinku, trenutno najbolji golman u Evropi!

Rajkovićev tim je u 11. kolu francuskog šampoionata odigrao bez golova sa Nimom, što je našem golmanu bio već osmi meč na kojem je sačuvao mrežu, čime nijedan golman iz "liga petice" ne može da se pohvali.

Rems je nastavio niz "tvrdih" mečeva sa malo golova, postao je neugodan rival svakom timu, što je na "svojoj koži" osetio i Pari Sen Žermen, koji je jedan od dva ovosezonska poraza pretrpeo upravo od Rajkovićevog tima - i to na "Parku Prinčeva".

U duelu sa Nimom, Rems je nosio ulogu favorita pred svojim navijačima, očekivala se pobeda, međutim izostala je bolja egzekucija napadača domaće ekipe.

Istina, nije Rajković imao bogzna koliko posla, samo jedan udarac u okvir gola je morao da kroti, a pošteno je reći da i njegovi saigrači iz defanzivne linije doktorski obavljaju posao, naravno i ostale linije tima, koji je i najprijatnije iznenađenje sezone.

Remsu je ovaj bod doneo pomak na četvrto mesto i bodovno poravnanje sa Lilom, na bod iza Nanta, a šest iza lidera Pari Sen žermena, koji polako odmiče konkurentima.

Rajković je ove sezone samo četiri puta vadio loptu iz mreže, i po tome je broj jedan u Francuskoj!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesa CZ

    26. oktobar 2019 | 22:11

    Samo Srpskom selektoru ne odgovara...

  • Дејан Младеновић

    26. oktobar 2019 | 22:50

    Али то није довољно селектору Србије и онима који му састављају тим... Рајковић је одличан голман и трајан уговор са Ремсом.

  • CoaL

    26. oktobar 2019 | 22:19

    Nate bolji je Mustafa,nate. Zeks i njegova horda jsd-ovaca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA