≫ 

Kako će Partizan protiv ovakvog Alkmara? AZ dao šest Astani, pa četiri PSV-u!

Ekipa iz Ajndhovena poražena prvi put kod kuće posle tri godine

  • 14
AZ alkmar Foto: MN Press

Fudbaleri AZ Alkmara su hit sezone u Erediviziji, dokazali su to već, ali će tek sada, od nedelje i gostovanja PSV-u, svi rivali da zaziru od napadačke furije trenera Arnea Slota. 

AZ je u jednom od dva derbija 11. kola deklasirao rivala za visok plasman, i to u Ajndhovenu, rezultatom 4:0 (2:0)!

Sa igračem više istina od 22. minuta (isključen Australijanac Rajan Tomas), što naravno ne umanjuje još jednu fantastičnu partiju Alkmara, koji je, podsetimo, pre samo nekoliko dana u okviru Lige Evrope dao šest golova Astani (6:0).

Inače, ovo je bio prvi poraz PSV-a na svom terenu u okviru domaćeg šampionata posle tri godine, jednog meseca i devet dana.

Majron Boadu je ponovo bio ubitačan, treći strelac lige (šest golova) sa dva brza pogotka u samoj završnici poluvremena praktično je rešio pitanje pobednika, "patosirao" rivala koji nije imao odgovor u nastavku.

"Filipsovce" su dotukli Svenson i De Vilt u roku od pet minuta u nastavku meča, kada je viđen i jedan zanimljiv i nimalo nežan duel dvojice Grka. Naime, iskusni napadač Kostas Mitroglu (ušao sa klupe u PSV-u) u skok duelu laktom je žestoko udario Pantelisa Hacidakosa iz Alkmara i polomio mu zube.

Nakon ovog kola, AZ se bodovno poravnao na drugom mestu sa PSV-om, oba tima imaju 23 boda, tri manje od Ajaksa koji ima meč manje (Fejenord).

AZ će dočekati Partizan 28. novembra u pretposlednjem kolu Lige Evrope, u meču koji bi mogao da bude presudan za plasman oba tima u nokaut fazu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • febo

    27. oktobar 2019 | 16:58

    Sta ih briga,vuletic vec unapred spremio saopstenje i zalbu uefi(pa ce uefu da tuzi fifi)

  • Q

    27. oktobar 2019 | 17:17

    Razmontirace ih. Eto kako.

  • РВ

    27. oktobar 2019 | 18:17

    Има још доста времена до Алкмара

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA